Brânza câștigătoare, numită Olavidia, produsă de un artizan care folosește numele comercial Quesos y Besos (Brânzeturi și săruturi), a obținut 103 voturi. Ceremonia a fost transmisă în direct de organizatori din orașul Oviedo, din nordul Spaniei.
Silvia Pelaez, proprietara brandului câștigător, a declarat: "Suntem un mic și umil producător de brânzeturi din Jaen", un oraș din sudul Spaniei cunoscut mai ales pentru măslinele sale.
Cea mai bună brânză din lume are o dungă neagră în mijloc
Brânza are o dungă neagră vizibilă în mijloc, lucru pe care juriul l-a menționat, scrie CNN. Organizatorii concursului au spus că brânza a fost "maturată cu penicillium candidum și cenușă de sâmburi de măsline", care este responsabilă pentru dunga neagră.
Câștigătorul precedent a fost o brânză albastră organică, Rogue River Blue, prima câștigătoare din America.
Cea mai bună brânză din lume provine de la capră
Aproximativ 250 de jurați, inclusiv oameni de știință din domeniul alimentar, vânzători de brânzeturi, bucătari și somelieri, au participat la eveniment. Au fost alese 88 de semifinaliste și doar 16 finaliste.