Antena 3 CNN Economic Conținut plătit BOSE lansează și în România căștile QuietComfort 45

BOSE lansează și în România căștile QuietComfort 45

Căștile reprezintă niște dispozitive audio, care se pot conecta cu diferite aparate electronice, cu scopul de a asculta muzică, audiobook-uri sau vorbi la telefon.

de Georgiana Adam    |   

. Acestea sunt de obicei stereo, adică cu două canale de sunet, specific pentru urechea dreaptă și pentru urechea stângă. Există și căști care au scopul de a ascunde zgomotele puternice, de exemplu de pe șantiere, sau de la un concert.

O multitudine de mituri s-au dezvoltat în jurul căștilor audio. De la ideea că cele cu o frecvență mai înaltă ar suna mai bine, la faptul că nu poți curăța căștile, că ar fi afectate de volumul mare al sunetului ascultat sau de transpirație. În realitate, însă, căștile pot fi curățate cu o cârpă moale și puțin detergent de vase, iar apoi lăsate să se usuce minim 60 de minute.

De asemenea, acestea elimină presiunea sunetului înainte ca acesta să atingă volumul maxim ,astfel că nu se vor strica din cauza volumului mare. Zgomotul confortabil pentru urechea umană este între 20HZ și 20kHZ , cel mai sensibile fiind între 10 kH și 100kHz. Un zgomot de peste 85 decibeli provoacă, însă, leziuni iremediabile ale auzului.

BOSE - Istorie & Inovații

Înființată în anul 1964 de către Amar Bose, compania are ca și scop cercetarea și crearea unei tehnologii care să satisfacă nevoile consumatorului. Inovațiile lor sunt foarte utile în domeniul audio, schimbând modul în care oamenii percep muzica. Produsele Bose cele mai cunoscute sunt sistemele audio pentru acasă, căștile, sistemele audio profesionale și cele auto. Primul produs vândut de companie a fost Bose 2201, care avea o formă ciudată și era compusă din 22 de boxe.

Design-ul era gândit spre a fi poziționat în colțul încăperii și ajutat de reflexia pereților, să dea impresia de spațiu mai mare. Acesta a fost însă un eșec și a fost retras de pe piață după 3-4 ani. În 1968 însă, Bose scoate pe piață modelul 901 , un sistem de boxe stereo care folosea 8 drivere medii îndreptate spre peretele din spatele difuzorului și un al nouălea driver către ascultător. Scopul acestui design a fost de a obține o dominație a sunetului asupra întregului spațiu.

Design-ul era unul neobișnuit în comparație cu alte modele de sisteme audio care aveau difuzoarele îndreptate direct spre ascultător. Acest model a fost un adevărat succes și a continuat să se producă până în anul 2016. Primul magazin de vânzare cu amănuntul a Bose a fost deschis în 1993. În 2016, la 30 de ani după crearea primului sistem audio personalizat pentru o mașină, Bose și Cadillac au creat un sistem audio revoluționar , care este compus din 34 de difuzoare.

BOSE Quietcomfort 45 în România

La începutul anilor 2000 Bose a intrat și pe piața din România. Bose oferă soluții audio pentru casa ta, pentru tine, dar și pentru spații comerciale, aeroporturi, săli de conferință, săli de sport, unități de învățământ, săli de spectacol, cinema și parcuri de distracție. Practic, nu există nicio zonă în domeniul audio pe care acest brand să nu o poată acoperi.

Reprezentând calitatea, la fel ca toate produsele BOSE, căștile Bose QuietComfort 45 sunt tot ceea ce ai nevoie pentru a asculta muzica în liniște oriunde te-ai afla. Acum le găsești și pe piața din România, unde clienții orientați către calitate și rezistență, sunt foarte încântați de apariția acestor produse inovative, care fac din ceva ce pare ireal, ceva natural.

De ce să alegi căștile BOSE Quietcomfort 45

Tehnologia folosită pentru aceste căști cu noise cancelling este rezultatul a 50 de ani de cercetare, prin montarea în căști a mai multor microfoane mici care măsoară și compară zgomotul exterior, face ca ascultarea muzicii preferate să fie o experiență minunată. Iar dacă ai nevoie totuși, să auzi ce se întâmplă în jurul tău, poți anula funcția de silențios, prin selectarea opțiunii Aware, care datorită captării și redării în mod natural a sunetelor din jur, face ca experiența să fie una extraordinară.

Practic, ai muzica ta și mediul tău, în perfectă armonie. Auzi totul, dar echilibrat. De asemenea, cu un design confortabil și niște perne moi care etanșează când le folosești, nici nu vei simți că porți aceste căști, chiar și după ce le-ai folosit câteva ore. Materialele folosite pentru producția lor sunt de calitate superioară și fac din aceste căști unele foarte rezistente. Design-ul triport al acestor căști, permit aerisirea, dar adaugă profunzime.

Și toate astea fără a mări dimensiunea lor, putând astfel să te bucuri de un sunet mai bun, de la niște căști ușoare și de mici dimensiuni. Datorită celui de-al patrulea microfon extern, cel care filtrează sunetele ambientale în timp real, te bucuri de redarea vocii tale fără a fii distorsionată de vânt sau zgomot. Pentru ca știm ca ai nevoie de autonomie, cu o încărcare completă poți să te bucuri de o zi întreagă de ascultat la căștile tale preferate. Iar dacă optezi pentru o încărcarea rapidă, aceasta acoperă 3 ore de funcționare perfectă. Ce altceva îți poți dori de la un astfel de produs?

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă