Antena 3 CNN Politică Boloș, iritat de remarca lui Ciolacu: „Ce ar fi să stau în birou și să nu fac nimic”

Boloș, iritat de remarca lui Ciolacu: „Ce ar fi să stau în birou și să nu fac nimic”

de Roxana Mihăiescu    |   

Marcel Boloș susține că „nu i-a picat bine” declarația pe care a făcut-o premierul Marcel Ciolacu la adresa lui. „Ce ar fi să mă duc în birou, în Piaţa Constituţiei, să stau acolo închis în birou şi să nu fac nimic, să văd cum problemele care ţin de sustenabilitatea finanţelor publice se agravează”, a spus ministrul Finanțelor.

„Dacă ministrul de Finanţe este pus ca ministru să-şi exercite atribuţiile pe care le are conform fişei postului, şi prin aceasta propune măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale, propune măsuri pentru ceea ce înseamnă mai buna colectare a veniturilor la buget, propune măsuri pentru ceea ce înseamnă mai buna valorificare a creanţelor bugetare, măsuri pentru restructurarea cheltuielilor publice, pentru aceasta ministrul de finanţe este pus la colţ, atunci nu pot decât să spun acelaşi lucru, că nu mi-a picat bine şi trebuie înţeles rolul pe care îl avem în această perioadă de timp.

Ce ar fi să mă duc în birou, în Piaţa Constituţiei, să stau acolo închis în birou şi să nu fac nimic, să văd cum problemele care ţin de sustenabilitatea finanţelor publice se agravează. Nu vreau să fiu acuzat de acest lucru, mai bine să mi se spună că am fost mai dinamic, că am venit cu mai multe măsuri şi mi-am făcut treaba în calitate de ministru al finanţelor”, a declarat Marcel Boloş, răspunzând unei întrebări, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Acesta susţine că îşi îndeplineşte atribuţiile prevăzute în fişa postului, „cu bună credinţă”, considerând că e normal să se consulte întâi cu mediul de afaceri care este vizat de măsurile adoptate la nivelul ministerului. 

Ministrul Finanțelor a mai adăugat că îşi îndeplineşte atribuţiile prevăzute în fişa postului, „cu bună credinţă” și că e normal să se consulte cu mediul de afaceri, asta pentru că este vizat de măsurile adoptate la nivelul ministerului pe care îl conduce.

„E de bun simţ ca prima dată  consultarea să se închidă cu mediul de afaceri. Lor le-am explicat că nimeni nu are treabă cu plătitorii de impozite şi taxe corecţi, că noi discutăm despre cei care nu respectă legea şi nu plătesc impozitele şi taxele la timp, că discutăm despre combaterea evaziunii fiscale.

Este un obiectiv pe care îl are România, fiind într-un clasament ruşinos la nivelul Uniunii Europene şi cifrele ne arată acest lucru: de la gap-ul de TVA până la gap-ul de contribuţii sociale este un nivel de evaziune îngrozitor. Haideţi să avem respect faţă de contribuabilii corecţi, să nu le punem în cârcă impozite şi taxe suplimentare”, adaugă Boloş. 

Marcel Ciolacu i-a reproșat ministrului Finanțelor că „spune lucruri trăsnite”

Săptămâna trecută, premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat ce părere are despre propunerea ministrului Finanțelor ca firmele care au datorii la bugetul de stat să poată face plăţi în numerar, dar aceste plăţi să fie plafonate.

În acest context, prim-ministrul a răspuns că „în ceea ce priveşte plafoanele, nu ştiu dacă mai e acea emisiune celebră, cu copiii spun lucruri trăznite, câteodată şi ministrul Finanţelor spune lucruri trăsnite.”

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile