Bogdan a donat prima dată sânge în 2014, pe vremea când era elev la Școala de Agenţi de Poliție din Câmpina.
Tot atunci s-a înscris şi în programul de donatori de celule stem, neştiind că, ani mai târziu, va putea să salveze o viaţă.
Acum, Bogdan încearcă să-i convingă și pe alții să-i urmeze exemplul, pentru că, spune el, procedura este foarte simplă.
"Kit-ul de prelevare este asigurat, la fel și transportul. Ulterior, dacă poți să donezi, te gândești că salvezi o viață", a spus agentul.
Specialiștii spun că, pentru pacienții care se confruntă cu boli grave, donarea de celule stem este o soluție care le oferă o șansă la viață.
"Este vorba despre cazuri grave, precum leucemiile, pe care noi încercăm medicamentos să le ținem sub control, însă donarea de celule stem este soluția salvatoare", a spus Călina Nicoleta Căluţoiu, medic Centrul de Transfuzii Sanguine din Targu Jiu.
Bogdan a venit la Bucureşti special pentru a dona şi a stat mai multe zile în spital pentru pregătirea recoltării, gestul lui fiind apreciat inclusiv de colegi, care îl consideră un exemplu de urmat.
"Prin faptul că a donat celule stem, Bogdan a dovedit că este un exemplu atât pentru noi, cât și pentru comunitate. Sperăm ca gestul lui să încurajeze cât mai mulți oameni să facă acest lucru", a spus Oana Vladuț, purtător de cuvând IPJ Gorj.
Orice om cu vârsta cuprinsă între 18 şi 45 de ani, cu o stare de sănătate bună, se poate înscrie în Registrul Donatorilor de celule stem, la orice centru de recoltare sau direct pe site.