Antena 3 CNN Actualitate ”Nu cred că ar fi suportat 15 ani în închisoare” | Ce spune despre Bogdan Drăghici avocata fostei sale soții

”Nu cred că ar fi suportat 15 ani în închisoare” | Ce spune despre Bogdan Drăghici avocata fostei sale soții

Bogdan Drăghici, bărbatul care şi-a dat foc şi a intrat cu maşina în gardul Ambasadei Rusiei la Bucureşti, astăzi, după ce a fost condamnat, ieri, la 15 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, într-un dosar în care era acuzat că şi-a abuzat sexual fiica vitregă, nu ar fi putut să își suporte sentința, spune Raluca Pană, avocatul mamei victimei minore.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

„Nu cred că ar fi suportat 15 ani în închisoare şi asta pentru că pe parcursul unui an de zile cât a fost în arest preventiv, principala formă de protest manifestată de Bogdan Drăghici a fost refuzul de hrană. Mai mult, a fost sancţionat disciplinar de mai multe ori petrecând multe zile în camera de izolare.”, a mărturisit avocata pentru Observator.

Magistraţii l-au găsit vinovat pe Bogdan Drăghici de abuz sexual asupra fiicei vitrege din cea de a doua căsătorie şi l-au condamnat la 15 ani de închisoare. Individul mai avea însă dreptul la apel.

Judecătorii au stabilit că timp de patru ani Bogdan Drăghici și-a abuzat copila care avea pe atunci doar 10 ani. De asemenea, el era cercetat şi într-un alt dosar penal, tot pentru infracţiuni de agresiune sexuală.

Deşi mama a câştigat custodia exclusivă şi fiica ar fi trebuit să locuiască cu ea, bărbatul ar fi făcut tot posibil să împiedice acest lucru, timp de doi ani. O ținea pe fată cu forţa acasă la el şi nu îi permitea mamei să o vadă.

Bogdan Gheorghe Drăghici avea interdicţia de a părăsi ţara până la data de 26 mai 2022 şi se afla sub control judiciar.

În perioada în care a fost anchetat pentru că şi-ar fi violat fiica, dar şi pe fetiţa unui bărbat pe care îl consilia într-un proces de divorţ, a fost închis pe perioadă determinată, în stare de arest preventiv.

Bogdan Drăghici a condus o asociație pentru tații discriminați: Alianţa Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor (T.A.T.A.).

În ultima postare pe Facebook, în urmă cu două zile, Bogdan Drăghici a făcut referire la războiul început de Rusia în Ucraina şi a scris, printre altele: "Și eu sunt ucrainean! Ar fi minunat să ne considerăm toți ucraineni, până când se va sfârși definitiv războiul oribil, care pune în pericol de moarte întreaga omenire!".

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile