Antena 3 CNN Emisiuni Descoperiți Şmecherii cu tunuri de milioane şi dosare penale au un Paște liniștit şi anul acesta. Legăturile explozive din spatele unor averi fabuloase

Şmecherii cu tunuri de milioane şi dosare penale au un Paște liniștit şi anul acesta. Legăturile explozive din spatele unor averi fabuloase

Avem detalii importante despre șmecherii din spatele unor mega-tunuri, milionarii epocii Băsescu care duc adevărate vieți de nababi în străinătate.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Dubai, Caraibe, Malta, Marbella, Franța, milionarii epocii Băsescu, cercetați în ceea ce ar trebui să fie unele dintre cele mai tari dosare penale, pentru tunuri de zeci de milioane de euro, au un Paște liniștit anul acesta și o viață liniștită în general, bucurându-se de adevărate vieți de nababi în străinătate.

Au averi uriașe acolo, fiindcă au început să și le mute din țară imediat ce s-au mijit primele urme de probleme cu statul de drept. Și nici cei care au trecut măcar puțin pe la pușcărie, au suferit câte-o condamnare și, teoretic, ceva confiscări, nu o duc mai rău. Par cel puțin la fel de potenți financiar și înfloritori ca înainte. De exemplu, de pe contul de socializare al nevestei lui Alin Cocoș, Monica Orlanda, aflăm că tocmai ce au fost într-o vacanță de lux în Dubai.

Dar nu-i vorbă, că știam că juniorul Cocoș își răsfață soția cu tot ce e mai scump, de la vacanțe, până la diamantele uriașe pe care le poartă. Și că o duc foarte bine și el și tatăl lui, Dorin Cocoș, cu noua soție care i-a mai dăruit un copil, semn că au lăsat în urmă zilele de închisoare și condamnarea din dosarul Microsoft, plus confiscarea a 9 milioane de euro.

Se mai ceartă, inclusiv public, Alin Cocoș cu Stelu, fosta săgeată de bază a grupării Udrea-Cocoș, din cauza unor apartamente de lux dintr-un complex rezidențial din Floreasca dar, una peste alta, lucrurile merg foarte bine, iar seniorul Cocoș se mai învârte chiar și de ceva contracte cu statul, cum s-a întâmplat în pandemie de exemplu. Zilele acestea, însă, deliciul tabloidelor le face un alt milionar, Arpad Paszkany, sau, mai precis, noua lui iubită, Antonela Pătruț, fostă ispită la insula iubirii.

DIICOT: Arpad Paszkany, acuzat de delapidarea a aproximativ 15 milioane de euro

Că Arpad Paszkany și-a mutat cartierul general la Dubai și și-a scos la vânzare proprietățile din România v-am spus încă de acum 2 ani aici, la Descoperiți, coincidență, chiar când DIICOT îl trimitea în judecată, acuzându-l de delapidarea a aproape 15 milioane de euro de la echipa de fotbal CFR Cluj , printr-o rețea de offshore-uri. Acum aflăm de la noua iubită că nu stă doar în Emirate.

După ce a divorțat de soție în 2023, a cunoscut-o pe Antonela în februarie anul acesta și, povestește fosta ispită, a fost dragoste mare. De la prima întâlnire, chiar de ziua îndrăgostiților, a venit și a luat-o cu avionul privat și a dus-o în Malta, iar de atunci o răsfață numai cu vacanțe și cumpărături în cele mai scumpe locuri. Iar ea postează totul pe Instagram.

Cina la restaurante cu stele Michelin de la Armani Hotel sau Burj al Arab în Dubai, unde 50 de grame de icre beluga imperial costă peste 700 de dolari, cumpărături la Jimmy Choo, Chanel sau René Caovilla, plimbări cu elicopterul sau cu un iaht care costă în jur de 15.000 de euro pentru o zi de închiriere.

Nu știm dacă, odată cu problemele penale, Paszkany se va mai implica, așa cum o făcea în trecut, în susținerea campaniei electorale a lui Emil Boc, sau s-a lecuit de relațiile cu gașca Băsescu, fiindcă, altfel, forță financiară sigur încă mai are. Un alt personaj care a fost cheia unuia dintre cele mai tari tunuri ale epocii Băsescu, Prințul Paul și retrocedarea ilegală a fermei regale Băneasa – este și el liniștit în Franța, după ce camera pentru extrădări a Curții de Apel din Paris a respins predarea către statul român din cauza, cităm, unui risc real de încălcare a Cartei drepturilor fundamentale a Uniunii Europene.

Iar asta nu doar că lasă în aer condamnarea de 3 ani și 4 luni de închisoare și prejudiciul de 4 milioane de euro pe care instanța a dispus să fie recuperat de la Prințul Paul, dar apropiați ai acestuia au transmis că plănuiește inclusiv să dea în judecată statul român.

Deci nu ne-ar mira ca, la final, să ajungă statul să-i mai plătească niște milioane de euro. Iar, cu un prejudiciu total reclamat de peste 145 de milioane de euro, afacerea și interesele cu terenurile fostei ferme regale Băneasa vor rămâne îngropate într-un hățiș de ticăloșii și incompetențe.

Prinţul Paul, cheia unuia dintre cele mai mari tunuri ale epocii Băsescu

Ziceam încă de la prinderea prințului Paul, la Paris, la finalul lui iunie 2022, că pare că există interese majore ca acesta să nu revină în țară. Scandalul retrocedării Fermei regale Băneasa a fost unul ce a creat multă indignare și dezvăluiri, în special la Antena 3 și Jurnalul, cu mult-mult timp înainte, încă din vremea Președinției lui Traian Băsescu, cel care s-a și încuscrit cu Paul Lambrino, botezându-i fiul.

De atunci țipam că Ferma Regală Băneasa nu a fost niciodată în proprietatea ci doar în folosința Domeniilor Regale, nu mai vorbim despre faptul că Paul nici măcar nu este recunoscut de drept ca moștenitor al familiei regale. Chiar și așa, pe lângă Ferma Băneasa, a mai încercat inclusiv retrocedarea palatului Peleș sau obținerea de despăgubiri pentru domeniul regal de la Balcic.

Totul printr-o mega-rețea mafiotă a retrocedărilor, patronată, după cum ziceau sursele noastre, chiar de la Cotroceni, când tartor era Traian Băsescu. Că retrocedarea a fost frauduloasă am zis și noi. Că a mai fost și subevaluat de 5 ori terenul au zis-o procurorii. Problema este că justiția din România a decis, și de această dată ca și în altele, ca acest dosar și această condamnare să vină și să se desfășoare în cel mai dubios mod cu putință.

Ridicând nu doar semne de întrebare dar și posibilitatea ca instanțe străine să dea peste bot celor din România. O dată, fiindcă, în prima instanță, în 2019, Curtea de Apel Brașov a dat nu mai puțin de 18 achitări în acest dosar, inclusiv Paul Lambrino primind doar 3 ani de închisoare cu suspendare.

Rechizitoriul pur și simplu s-a prăbușit, fiind emisă și o decizie de neconstituționalitate în acest dosar, pentru colaborarea cu SRI și un vraf de mandate pe siguranță națională. A fost nevoie de completul negru de la Curtea Supremă care nu doar că a răsturnat complet decizia, fără nicio probă nouă, dar a și dat o motivare ce a iscat proteste, spunând negru pe alb că l-a condamnat pe avocatul Robert Roșu fiindcă și-a apărat clienții și a băgat în contract clauze favorabile lor.

Plus mai și apreciau judecătorii, probabil înecați de invidie, că avocații au încasat onorarii prea mari. Până la final, însă, nicio urmă de Traian Băsescu sau alți acoliți de-ai săi în acest proces. În condițiile în care, în fapt, Paul Lambrino nu a fost decât o treaptă intermediară în această afacere, vânzându-și drepturile litigioase, în 2009, pentru 4 milioane de dolari, unui offshore din rețeaua de influență din jurul lui Băsescu, întorcând o vânzare de cu 3 ani înainte, pentru 1 milion de dolari, către un alt offshore. Iar restul, a fost rezolvat în instanță de acești "rezolvitori" ce dețineau toate pârghiile în România.

Legăturile explozive din spatele unor averi fabuloase

După 10 ani de la plecarea lui Băsescu de la Cotroceni, acum par că se închid, pe muțește, una după alta problemele din instanțe pentru tunurile date prin gașca sa, curgând achitările prin prescrieri, acolo unde dosarele nu au fost desființate de sentințe din afară. Iar, deodată, Traian Băsescu însuși pare că nu mai vrea să vorbească nimeni despre milioanele scoase din țară de rețeaua sa.

După ce ani în șir a ignorat, acum amenință cu judecata pe cei care fac dezvăluiri. De exemplu, pe fostul său apropiat, Radu Cristescu, pentru afirmațiile că genți și cutii cu bani negri au fost scoase din țară, în timpul mandatului său, cu avioane private ale unor acoliți.

Și pentru că Radu Cristescu a spus că Dinu Patriciu și-a cumpărat libertatea de la Băsescu dând suma de 100 de milioane de euro. Este interesant că au început să-l deranjeze tocmai acum afirmații vechi de 2 ani, acțiunea în instanță fiind depusă pe 2 aprilie anul acesta. Cristescu a aflat de proces de la jurnaliști și spune că Băsescu nu lasă nimic la voia întâmplării, este interesant de ce acum îl dă în judecată dar că abia așteaptă să meargă și cu alte dovezi în instanță. Între timp, din clica Băsescu, pare că doar Elena Udrea trage ponoase.

Încă se mai luptă să iasă din închisoare și tocmai ce a dat în judecată Inspecția Judiciară a CSM fiindcă i-a fost respinsă cererea de anchetare a magistraților care au trimis-o după gratii. Udrea acuză că a fost condamnată de un complet al Curții Supreme nelegal constituit, nespecializat în materia corupției, motiv pentru care au fost anulate și alte condamnări în trecut. Plus că, din respectivul complet, a făcut parte și o judecătoare ce nu avea jurământul depus la investirea în funcție.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile