Antena 3 CNN Externe A reapărut o boală cumplită care se transmite extrem de ușor. Autoritățile sunt în alertă

A reapărut o boală cumplită care se transmite extrem de ușor. Autoritățile sunt în alertă

O boală transmisă de păduchi care a făcut ravagii în timpul Primului Război Mondial a fost identificată la un bărbat din Canada.

de Silvia Țigănilă    |   

”Febra tranșeelor” este cauzată de bacteria Bartonella quintana și este răspândită prin păduchi. Această boală ar fi afectat mai mult de 1 milion de soldați în Primul Război Mondial. Pe lângă febră, simptomele acestei boli mai pot include dureri de spate, dureri de cap și amețeală.

De asemenea, boala mai poate cauza și o inflamație potențial letală a inimii.

Medicii din Canada au descoperit bacteria care cauzează ”febra tranșeelor” și probleme ale inimii la un bărbat care trăia pe străzi.

Boală de război descoperită în 2020

Alte trei cazuri au fost confirmate în rândul altor bărbați. Unul dintre ei a rămas paralizat și are dificultăți de vorbire după ce infecția a declanșat o hemoragie în creier.

Boala transmisă de păduchi a chinuit soldații în Primul Război Mondial

Potrivit experților, boala este întâlnită în prezent în rândul oamenilor care trăiesc în condiții materiale extrem de precare.

”Aceasta este o boală de război, o boală a taberelor de refugiați și este ceva care încă mai afectează mult societăți industrializate.

Asta reflectă faptul că unii oameni din societatea noastră trăiesc în condiții care nu ar trebui tolerate”, a spus Dr. Carl Boodman, expert în boli infecțioase și microbiologie medicală la Universitatea Manitoba, potrivit theguardian.com.

Subiecte în articol: boala păduchi
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un val de căldură cuprinde România. ANM a emis avertizare cod galben