Antena 3 CNN Life Sănătate Boala ficatului gras a ajuns să fie o epidemie silențioasă în România

Boala ficatului gras a ajuns să fie o epidemie silențioasă în România

Andreea Ştefan
<1 minut de citit Publicat la 11:57 14 Iun 2024 Modificat la 11:57 14 Iun 2024

Boala ficatului gras a ajuns o epidemie silenţioasă în România. Incidenţa bolii este în creştere şi afectează toate categoriile de vârstă, inclusiv copiii.

Mai îngrijorător este că persoanele afectate sunt de cele mai multe ori asimptomatice. Lipsa de mişcare asociată cu o alimentaţie nesănătoasă sunt principalele cauze care duc la apariţia acestei patologii.

Pentru a trage un semnal de alarmă în acest sens, de Ziua Internațională dedicată boli, Asociația Romană pentru Afecțiuni Hepatice a desfășurat o serie de acţiuni de conştentizare în parul IOR din Capitală.

Ficatul gras este o afecțiune care apare atunci când se acumulează prea multă grăsime în ficat. Specialiştii atrag atenţia că a devenit cea mai frecventă boală hepatică cronică la nivel mondial. Afectează 1 din 3 adulți și 1 din 8 copii, la nivel mondial. 

De aceea, specialiştii din România s-au alăturat companiei „Ziua Internațională dedicată Bolii Ficatului Gras" prin multiple acţiuni, unele desfăşurate în Parcul IOR din Capitală. Activităţi care au fost coordonate de Asociatia Română pentru Afectiuni Hepatice.

Etichete: ficat gras
Citește mai multe din Sănătate
» Citește mai multe din Sănătate
TOP articole