Antena 3 CNN Externe Mapamond „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală

„Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală

de Daniela Chihaia    |   

O jurnalistă de la portalul 74.ru a fost încercuită de forțele de securitate ruse și apoi luată la interogatoriu, după ce i-a adresat o întrebare incomodă noii protejate a președintelui Vladimir Putin, Ekaterina Mizulina, șefa Ligii pentru Internet Sigur din Rusia. Presa de opoziție din Rusia speculează că Mizulina și Putin au o relație amoroasă.

[GAL layout="5"]

Ekaterina Mizulina a participat la o întâlnire cu elevii și studenții din Celiabinsk, oraș din sudul țării, eveniment la care a participat și presa. Jurnalistă de la 74.ru a întrebat-o cu totul neașteptat de ce ea, care promovează „valorile de familie”, nu are copii, potrivit Meduza

Între cele două a urmat un dialog scurt pe care îl reproducem în cele ce urmează.

Ekaterina Mizulina: De unde ai aceasta informație?

Jurnalista: Deci există?

Ekaterina Mizulina: De unde ai această informație? Nu discut despre viața mea personală.

Apoi, după cum au spus martorii oculari care au stat mai aproape de Mizulina, șefa Ligii pentru Internet Sigur le-a cerut oamenilor legii „să spargă baza de date” a jurnalistei. Apoi mai mulți ofițeri în civil s-au apropiat de aceasta, i-au cerut actele și i-au făcut o fotografie cu pașaportul.

A urmat un interogatoriu în timpul căruia jurnalista a fost întrebată unde a studiat, la ce universitate, dar și alte întrebări de natură personală.

Rusia vrea să interzică promovarea stilului de viaţă „fără copii”

Deputaţii ruşi au început săptămâna trecută examinarea unui proiect de lege care interzice promovarea stilului de viaţă fără copii, pe fondul crizei demografice, amplificată de conflictul din Ucraina.

Apărarea aşa-numitelor valori „tradiţionale” este o temă favorită a preşedintelui Vladimir Putin, care denunţă constant „decadenţa” occidentală, iar „mişcarea internaţională LGBT” a fost scoasă în afara legii pentru „extremism”.

Clasa politică rusă vrea să interzică de acum „propaganda” mişcării „childfree”, termen folosit pentru persoanele care aleg să nu aibă copii, din motive personale, economice sau de mediu.

„Se propune interzicerea propagandei mişcării 'fără copii': pe Internet, în mass-media, în filme şi în reclame”, a spus Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat (camera inferioară a Parlamentului rus), pe Telegram, înainte de examinarea textului marţi în comisie.

„O familie caldă şi numeroasă stă la baza unui stat puternic”, a mai spus oficialul rus, un apropiat al preşedintelui Putin.

Potrivit lui Volodin, o persoană fizică va risca o amendă de 400.000 de ruble (circa 4.000 de euro), funcţionarii publici dublul sumei, în timp ce pentru persoanele juridice pedeapsa poate ajunge la 5 milioane de ruble.

De la sosirea sa la Kremlin, în 2000, Putin şi-a făcut ca prioritate să stopeze criza demografică din Rusia, moştenită din epoca sovietică, însă nu a reuşit până în prezent.

Măsurile vizând creşterea natalităţii nu au avut efectele scontate, Kremlinul recunoscând în iulie o situaţie „catastrofală pentru viitorul naţiunii”.

În plus, pierderile pe frontul din Ucraina, după 2022, nu au făcut decât să accentueze această tendinţă.

Putin și Mizulina ar avea o relație amoroasă 

Ekaterina „Katya” Mizulina, de 40 de ani, care are o licență în istoria artelor, făcându-și studiile în Marea Britanie, conduce Liga Rusiei pentru un Internet sigur, o structură pro-Kremlin. Presa de opoziție din Rusia și o serie de alte surse care cunosc situația de la Kremlin spun că ea are o relație cu Vladimir Putin, care împlinește în curând 72 de ani.

„Katya Mizulina este pe gustul lui Putin în totalitate”, a declarat în urmă cu câteva luni Olga Romanova, activista rusă pentru drepturile omului, pentru Canalul 24 din Ucraina. „Acest model de femeie de tip Barbie i s-a potrivit întotdeauna foarte bine”, a mai spus aceasta.

Ekaterina „Katya” Mizulina este fiica unei deputate anti-ucrainene și are o licență în istoria artelor, făcându-și studiile în Marea Britanie.

A lucrat ca translator pentru delegațiile oficiale ruse care au vizitat China, iar în 2017 a început să lucreze la Liga pentru un internet sigur.

 

Subiecte în articol: Vladimir Putin Ekaterina Mizulina relatii
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile