Antena 3 CNN Actualitate Religie Biserica Ortodoxă, despre mamele adolescente: “Copilul are nevoie de educație”

Biserica Ortodoxă, despre mamele adolescente: “Copilul are nevoie de educație”

Tot mai multe fete tinere rămân însărcinate, în ultima perioadă, iar credincioșii sunt curioși să afle ce spune Biserica Ortodoxă despre mamele adolescente. Astfel, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a vorbit, printre altele, la conferinţa despre Referendumul pentru Căsătorie organizată joi, 3 mai, la Parlament despre graviditate și nașterile în rândul adolescentelor din România.

Fiind întrebat despre graviditate și nașterile în rândul adolescentelor din România, Vasile Bănescu a spus că „nu este vorba de un fenomen, e vorba de cazuri punctuale, probabil numeroase, care însă nu au în spate o cauză legată de absența educației sexuale în școală”, potrivit Basilica.ro.

„Toate aceste cazuri care se invocă au în spate, de fapt, motive sociologice: abandon școlar, plecarea părinților în străinătate, lipsa de acces la informare virtuală, deci pe internet, în mediul rural, și nu în ultimul rând, apartenența la o anumită etnie unde, după cum știm, viața sexuală se începe mult mai devreme”.

Subiecte în articol: Biserica ortodoxa copil educatie
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile