În 2024, se anunţă schimbări semnificative în ceea ce privește biletele de tratament pensionari.
Intrarea în vigoare a noii legi a pensiilor de la 1 septembrie 2024 aduce beneficii atât pentru deţinătorii biletelor de tratament pensionari, cât şi pentru soţii acestora.
Durata sejurului unui bilet de tratament balnear este de 16 zile, iar a tratamentului este de 12 zile.
Totodată, în cursul unui an, se poate elibera un singur bilet de tratament balnear aceleiaşi persoane, indiferent dacă este cu plata unei contribuţii sau gratuit.
Acte necesare obţinere bilete tratament pensionari 2024
Pentru obţinerea biletelor de tratament, potenţialul beneficiar depune la sediul casei teritoriale de pensii o cerere tip, iar restul documentelor în momentul eliberării biletului, potrivit site-ului oficial al Casei Naţionale de Pensii Publice.
De pildă, în cazul pensionarilor, documentele necesare sunt:
- cererea tip de acordare a biletului de tratament;
- document de plată (după caz, talonul privind drepturile de pensie din alte sisteme neintegrate sistemului public de pensii, în original sau copie care se va prezenta la momentul eliberării biletului);
- declaraţie pe propria răspundere că nu realizează alte venituri din pensie din alte sisteme neintegrate sistemului public de pensii,cu excepţia persoanei care depune talonul privind plata acestor drepturi care se va prezenta la momentul eliberării biletului);
Bilete de tratament pensionari 2024. În ce condiţii pot merge soţii împreună la tratament
De la 1 septembrie, prin intrarea în vigoare a noii legi a pensiilor, soţii vor putea merge împreună la tratament balnear, chiar dacă unul dintre ei nu este asigurat sau nu este pensionar.
Pentru a se bucura împreună de tratamentele balneare, cei doi trebuie să îndeplinească o condiţie. Aceştia trebuie să acopere integral valoarea unui bilet de tratament balnear din propriul buzunar.