Antena 3 CNN Externe Bikinii purtați de Prințesa Leia în scena cu Jabba the Hutt s-au vândut pentru o sumă fabuloasă. O navă Star Wars a bătut recordurile

Bikinii purtați de Prințesa Leia în scena cu Jabba the Hutt s-au vândut pentru o sumă fabuloasă. O navă Star Wars a bătut recordurile

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Costumația cu bikini auriu purtată de regretata actriță Carrie Fisher în filmul Star Wars "Return of the Jedi" din 1983 a fost vândută cu 175.000 de dolari la licitație, anunță presa internațională.

Obiectul vestimentar licitat a inclus un acoperământ pentru sâni, inele pentru șolduri și două brățări.

Potrivit propriei mărturisiri, Fisher, care a jucat rolul Prințesei Leia în saga Star Wars, a crezut că regizorul George Lucas glumeşte atunci când acesta i-a arătat ce urmează să poarte în scena în care a evoluat pe post de "trofeu" al traficantului Jabba the Hutt.

În cele din urmă, după ce Luke Skywalker își face apariția în bârlogul lui Jabba și este capturat, Leia însăși îi vine de hac odiosului rege al traficanților, strangulând-l cu un lanț.

Într-un interviu pentru NPR cu o lună înainte de moartea sa, în 2016, actrița a spus că s-a simțit "aproape goală" în scena respectivă, ceea ce a făcut-o să fie foarte agitată.

Nava lui Luke Skywalker, vândută cu 1,5 milioane de dolari

La aceeași licitație, o miniatură a navei de atac rebele Starfighter, pilotate de Luke Skywalker (actorul Mark Hamill) și utilizată în primul film Star Wars, s-a vândut cu 1,5 milioane de dolari.

Heritage Auctions, care a organizat evenimentul, a precizat că obiectul este unul dintre cele doar două miniaturi folosite la filmări.

Nu doar recuzita Star Wars a fost licitată: o baghetă folosită de Daniel Radcliffe în filmul "Harry Potter și prizonierul din Azkaban" a atras 52.000 de dolari, iar un ciocan de recuzită din filmul "Thor" s-a vândut cu 81.000 de dolari.

De asemenea, o ţinută purtată de Macauley Culkin în "Singur Acasă" s-a vândut cu 47.500 de dolari.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile