Antena 3 CNN Externe Alegeri SUA 2024 Biden spune că alegerea lui Trump ca preşedinte este un „pericol pentru securitatea Americii"

Biden spune că alegerea lui Trump ca preşedinte este un „pericol pentru securitatea Americii"

de Claudia Popovici    |   

Preşedintele american Joe Biden susţine că predecesorul său la Casa Albă şi candidatul republican la preşedinţie Donald Trump reprezintă un "pericol real pentru securitatea Americii" dacă va fi ales pe 5 noiembrie, relatează AFP, citat de Agerpres. 

"Ascultaţi-mă! Dacă va câştiga (...) aceste alegeri, uitaţi ce se va întâmpla. Este periculos. El este un pericol real pentru securitatea Americii", a declarat, într-un interviu difuzat duminică de CBS, preşedintele democrat în vârstă de 81 de ani, care a renunţat să candideze pentru un al doilea mandat şi a predat ştafeta vicepreşedintei Kamala Harris.

"Ne aflăm într-un punct de cotitură. Suntem cu adevărat acolo (...) şi democraţia este elementul cheie", a adăugat Biden în acest interviu înregistrat în urmă cu câteva zile la Casa Albă, în care apare într-o formă mai bună decât în timpul dezbaterii sale dezastruoase din 27 iunie, în direct la CNN, împotriva lui Donald Trump.

"Am avut, într-adevăr, o zi proastă în timpul acestei dezbateri pentru că eram bolnav, dar nu am o problemă gravă de sănătate", l-a asigurat el pe reporterul CBS care l-a întrebat despre subiect.

La trei săptămâni după acea dezbatere, Biden a anunţat pe 21 iulie că nu mai candidează la alegerile din 5 noiembrie şi a fost înlocuit la scurt timp de Harris.

Kamala Harris îl depășește pe Donald Trump în intențiile de vot la nivel național pentru Casa Albă

Kamala Harris, vicepreședinte al SUA și candidat al Partidului Democrat pentru Casa Albă, îl depășește pe republicanul Donald Trump cu cinci puncte procentuale în intențiile de vot la președinție, arată un nou sondaj Ipsos citat de presa internațională.

Consultarea alegătorilor a arătat că, la nivel național, Harris ar fi votată de 42% dintre  cetățenii prezenți la urne, iar Trump, doar de 37%.

Sondajul a fost realizat online în perioada 2 - 7 august, pe un eșantion de 1.604 de adulți americani, și are o marjă de eroare de +/-3,1% la un nivel de încredere de 95%.

Un sondaj anterior Ipsos din 22 - 23 iulie, realizat împreună cu Reuters, o dădea, de asemenea, pe Kamala Harris înaintea lui Donald Trump, cu un scor de 37% la 34%.

Sondaj Ipsos: Harris, în fața lui Trump și în cele șapte state-cheie

Un sondaj Ipsos realizat separat pentru cele șapte state-cheie unde se decide, practic, învingătorul în cursa prezidențială din noiembrie, arată, de asemenea, un avans al vicepreședintei SUA în fața candidatului republican, procentajele fiind 42% pentru Harris și 40% pentru Trump.

Sondajul arată rezultatul general la nivelul statelor Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, Carolina de Nord, Pennsylvania şi Wisconsin, fără a defalca procentajele candidaților pentru fiecare stat în parte.

Kamala Harris a intrat în cursa prezidențială pe 21 iulie.

La momentul respectiv, președintele SUA, Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, și-a retras candidatura în urma presiunilor exercitate de liderii și donatorii Partidului Democrat, după o prestație sub așteptări într-o dezbatere CNN cu Donald Trump și după o serie de gafe ulterioare care au șubrezit încrederea electoratului în capacitatea liderului de la Casa Albă de a face față unui nou mandat.

Subiecte în articol: Joe Biden Donald Trump Alegeri SUA 2024
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile