Antena 3 CNN Externe Biden: ”Războiul nu se va încheia cu înfrângerea Ucrainei”

Biden: ”Războiul nu se va încheia cu înfrângerea Ucrainei”

Alexandra Ionescu
2 minute de citit Publicat la 12:50 01 Iul 2022 Modificat la 12:50 01 Iul 2022

Angajamentul președintelui a venit în timpul unei conferințe de presă la încheierea summitului NATO de la Madrid – unde Biden a încercat să-și mobilizeze aliații occidentali pentru a-și prelungi sprijinul pentru Ucraina și unde Finlanda și Suedia au semnat un acord cu Turcia care a deschis calea celor două națiuni nordicesă se alăture blocului militar de apărare reciprocă.

„Putin a crezut că ar putea rupe alianța transatlantică”, a spus Biden reporterilor. „A încercat să ne slăbească. Se aștepta ca hotărârea noastră să se fractureze. Dar primește exact ceea ce nu și-a dorit. El dorea finlandizarea NATO. El a primit NATO-izarea Finlandei.”

„Vom rămâne alături de Ucraina și toată alianța va rămâne cu Ucraina atâta timp cât este nevoie pentru a ne asigura, de fapt, că nu sunt învinși”, a spus Biden.

Reiterându-și angajamentul, Biden a spus că șoferii americani vor fi obligați să suporte costurile creșterii prețurilor la benzină cauzate de invazia Rusiei „atâta timp cât este nevoie”. Rusia, a adăugat el, „nu poate, de fapt, să învingă Ucraina și să treacă dincolo de Ucraina. Aceasta este o poziție critică pentru lume.”

În ciuda declarației lui Biden despre hotărârea NATO, a existat o divergență publică tot mai mare între aliați cu privire la cât va dura războiul, până la ce vor merge guvernele occidentale pentru a ajuta Ucraina să câștige și cum ar putea arăta exact o victorie.

Cu toate acestea, liderii NATO au rămas fermi condamnând invazia lui Putin și adoptând miercuri un nou „concept strategic” care a calificat Rusia drept „cea mai semnificativă și directă amenințare la adresa securității Aliaților și la adresa păcii și stabilității în zona euro-atlantică. .”

În aceeași zi, Biden a anunțat planuri ca Statele Unite să trimită mai multe distrugătoare navale, sisteme de apărare aeriană și trupe redistribuite în Europa de Est în lunile următoare.

Oficialii americani au lucrat, de asemenea, pentru a atenua preocupările Turciei cu privire la devenirea Finlandei și a Suediei state membre NATO; Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a fost supărat de ceea ce a susținut că este sprijinul Helsinki și Stockholm pentru militanții kurzi și embargourile asupra armelor asupra Ankarei.

În cele din urmă, Erdogan a renunțat să mai blocheze cererilor de aderare ale Finlandei și Suediei, marți, deoarece administrația Biden și-a exprimat sprijinul pentru ca Turcia să cumpere avioane de luptă F-16 și kituri de modernizare în valoare de aproximativ 6 miliarde de dolari de la Lockheed Martin.

Oficialii americani au negat orice legătură între potențiala vânzare de arme și extinderea NATO.

Citește mai multe din Externe
» Citește mai multe din Externe
TOP articole