Antena 3 CNN Externe Biden, prima declarație de la Casa Albă, după tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump: "Știm cine e atacatorul, dar nu știm încă motivele"

Biden, prima declarație de la Casa Albă, după tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump: "Știm cine e atacatorul, dar nu știm încă motivele"

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Președintele american Joe Biden a susținut, duminică, o declarație de la Casa Albă în legătură cu tentativa de asasinat la adresa contracandidatului său republican la președinție, Donald Trump, relatează CNN.

Trump a fost rănit ușor la urechea dreaptă la un miting desfășurat sâmbătă în Pennsylvania, după ce suspectul Thomas Matthew Crooks a deschis focul și a ucis un bărbat participant la evenimentul electoral, rănind grav alte două persoane.

"Nu există loc în America pentru acest tip de violență, sau pentru orice tip de violență. O tentativă de asasinat este împotriva a tot ceea ce reprezentăm, ca națiune. Asta nu este America. Și nu putem permite să se întâmple așa ceva. Unitatea este obiectivul cel mai greu de atins dintre toate. Însă nimic nu este la fel de important precum unitatea în acest moment", a spus Biden, reconfirmând că a avut o scurtă discuție cu Trump, după atentatul de sâmbătă.

"Sunt recunoscător că (Trump) este în stare bună și se recuperează", a spus el.

Biden: Să lăsăm FBI să își facă treaba

Biden a cerut, pe de altă parte, ca FBI să fie lăsat "să își facă treaba" și a îndemnat populația să se abțină de la presupuneri și speculații.

"Nu avem informații cu privire la motivele atacatorului, dar știm cine este. Vă rog pe toți să nu faceți presupuneri cu privire la motivele sau legăturile sale. Lăsați FBI-ul și agențiile partenere să își facă treaba", a îndemnat președintele.

Biden a mai menționat că a dat instrucțiuni ca ancheta să fie "minuțioasă și rapidă" și a promis că anchetatorii vor dispune de toate resursele de care au nevoie în acest sens.

Liderul de la Casa Albă a anunțat, pe de altă parte, că a ordonat o evaluare a măsurilor de securitate de la mitingul din Pennsylvania.

"Am ordonat o analiză independentă a măsurilor de securitate națională la mitingul de ieri, pentru a stabili exact ce s-a întâmplat. Și vom împărtăși poporului american rezultatele acestei analize independente", s-a angajat Biden.

Biden: Am cerut Secret Service să ofere campaniei lui Trump toate capacitățile și resursele solicitate

Potrivit CNN, Biden a spus că i-a cerut șefului Serviciului Secret  să revizuiască măsurile de securitate înaintea Convenției Naționale Republicane, care are loc săptămâna viitoare în orașul Milwaukee din statul Wisconsin.

Liderul de la Casa Albă a afirmat, totodată, că a încercat să ofere echipei campaniei lui Donald Trump toate resursele Secret Service pe care fostul președinte și anturajul său le-au solicitat.

"Am fost consecvent în comunicarea mea către Secret Service, de a oferi (campaniei lui Trump) toate resursele, capacitățile și măsurile de protecție, necesare pentru a-i asigura în mod permanent securitatea", a insistat Biden.

Președintele SUA se adresează națiunii după tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump

CNN remarcă faptul că președintele a vorbit duminică de la Casa Albă alături de vicepreședintele Kamala Harris, de procurorul general Merrick Garland și de directorul Securității Interne, Alejandro Mayorkas.

După declarație, el a plecat fără a răspunde la întrebări.

Președintele SUA se va adresa națiunii la ora locală 20 (luni, 15 iulie, ora 3 dimineața în România), conform CNN.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un bărbat a murit, după ce s-a înfipt cu mașina în parapet