Antena 3 CNN Externe Biden a vorbit pentru prima dată despre ofensiva ucrainenilor din Rusia: „Creează o adevărată dilemă pentru Putin”

Biden a vorbit pentru prima dată despre ofensiva ucrainenilor din Rusia: „Creează o adevărată dilemă pentru Putin”

de Bianca Chirilă    |   

Ofensiva ucraineană în Rusia „creează o adevărată dilemă pentru preşedintele rus, Vladimir Putin”, a apreciat marţi preşedintele american, Joe Biden, vorbind pentru prima dată public pe acest subiect, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Preşedintele american, aflat la New Orleans, a declarat că ţine legătura cu echipa sa „la fiecare patru sau cinci ore de şase, opt zile” pe acest subiect şi a dat asigurări că Statele Unite ale Americii, primul susţinător militar al Kievului, sunt „în comunicare constantă cu ucrainenii”.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a susţinut marţi că armata ucraineană a preluat controlul asupra a 74 de localităţi pe teritoriul rus în urma ofensivei-fulger lansate cu o săptămână în urmă în provincia rusă de graniţă Kursk ce a luat prin surprindere armata rusă slab desfăşurată în zonă.

Tot potrivit preşedintelui Zelenski, trupele ucrainene au înaintat în ultimele 24 de ore între 1 şi 3 km în interiorul provinciei ruse Kursk.

În urma ofensivei ucrainene, Rusia a anunţat evacuarea a circa 200.000 de persoane, pe lângă cele din provincia Kursk evacuări fiind iniţiate şi din provincia învecinată Belgorod, ameninţată de asemenea de incursiunile ucrainene.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile