Antena 3 CNN Externe Biden a discutat la telefon cu Netanyahu despre „urgența unui acord privind încetarea focului” în Gaza

Biden a discutat la telefon cu Netanyahu despre „urgența unui acord privind încetarea focului” în Gaza

de Roxana Mihăiescu    |   

Preşedintele american Joe Biden „a subliniat urgenţa finalizării unui acord privind încetarea focului şi eliberarea ostaticilor” în Fâşia Gaza, în cursul unei convorbiri telefonice avute miercuri cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, a anunţat Casa Albă într-un comunicat, relatează, joi, AFP, potrivit Agerpres.

Convorbirea s-a axat pe „discuţiile viitoare de la Cairo pentru a elimina obstacolele rămase” înainte de a se ajunge la un compromis între Israel şi Hamas, potrivit comunicatului.

Joe Biden l-a informat, de asemenea, pe Benjamin Netanyahu despre „eforturile americane desfăşurate pentru a sprijini apărarea Israelului împotriva ameninţărilor venite din partea Iranului şi a grupărilor teroriste” legate de Teheran.

La convorbire a participat şi Kamala Harris, candidata Partidului Democrat la alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie şi actual vicepreşedinte, potrivit Casei Albe.

Această convorbire survine după turneul secretarului de stat american Antony Blinken în Orientul Mijlociu pentru obţinerea unui acord de încetare a focului în Gaza.

Pentru Statele Unite, un armistiţiu în Gaza ar ajuta la evitarea unei conflagraţii în Orientul Mijlociu, după ameninţările Iranului şi aliaţilor săi care au avertizat că vor răzbuna asasinarea, atribuită Israelului, a liderului Hamas Ismail Haniyeh, la 31 iulie, la Teheran.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile