Vestea morții sale a venit ca un trăsnet pentru toată lumea, mai ales ținând cont de faptul că artistul își revenise după problema de sănătate pe care a avut-o în vară.
Cei doi, acum, își făceau planuri.
”Eu am vrut să păstrez discreție, nu i-am prezentat starea de sănătate specifică vârstei. El nu a dorit să fac publică viața personală. Era un om foarte discret.
Se refăcuse. Asta a fost, s-a refăcut și pentru noi a fost ca un trăsnet, vă spun sincer! Pentru mine, cel puțin, eu așteptam să mai facă și luna asta chinetoterapie, să plecăm la Bârzava. Nicidecum nu m-am așteptat la un sfârșit tragic.
El a făcut acum, în ultima perioadă, o pneumonie și a fost perfuzat acasă. Deci a avut toată îngrijirea necesară.
Plus că în ultima perioadă am avut și un concentrator de oxigen și i s-a administrat și oxigen.
A fost depus la o casă mortuară și urmează ca duminică, la ora 08:00, să fie depus la Filarmonică, până la ora 12:00 - 13:00. Va fi înmormântat cu onoruri militare”, a povestit Elena Sinulescu la Antena 3.
Benone Sinulescu a murit la 84 de ani
Benone Sinulescu și-a dat ultima suflare la vârsta de 84 de ani. Acesta a lăsat multă durere în urmă, fiind unul dintre cei mai apreciați artiști din toată lumea.
El o să fie dus la o casă mortuară, iar apropiații vor putea să îl conducă pe ultimul drum la cimitirul Eternitatea.
La doar 18 ani, artistul înregistra piese ca 'La lenuța sub cerdac', 'În munții Buzăului' și 'Străina mamei, străină'. Acesta a susținut numeroase concerte în țară, dar și peste hotare.
Benone Sinulescu a cântat pentru Gheorghe Gheorghiu-Dej, Nicolae Ceaușescu, Leonid Brejnev, Nikita Sergheevici Hrușciov și alții. De asemenea, acesta a fost invitat în Coreea comunistă la un moment dat, pentru a susține un concert la aniversarea de 80 de ani a fostului președinte Kim Ir Sen. În 1967, el primea Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a 'pentru merite deosebite și îndelungată activitate artistică'.
În 2002, Benone Sinulescu primea de la președintele României de la acea vreme, Ion Iliescu, Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a, iar în 2004, lui îi era acordat și Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, Categoria D –'Arta Spectacolului.
La sala palatului, Benone a susținut mai multe concerte cu casa închisă.