Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Beneficiile și riscurile unui aparat dentar invizibil

Beneficiile și riscurile unui aparat dentar invizibil

În prezent aparatele dentare invizibile sunt o opțiune populară pentru persoanele care își doresc corectarea alinierii dinților, fiind estetice și mai ușor de purtat.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Sunt realizate din material transparent, invizibil, care se potrivește perfect pe dinți contribuind la un aspect mai plăcut și mai multă flexibilitate în timpul purtării.

Principalele beneficii ale folosirii unui aparat dentar invizibil:

Fără îndoială aparatele dentare invizibile invisalign sunt cele mai avansate tratamente dentare, de aceea iată beneficiile alegerii:

-Atractiv estetic: datorită materialului transparent, nu afectează aspectul fizic al persoanei care îl poartă, ceea ce reprezintă avantaj major.

-Confortabil: comparativ cu un aparat dentar clasic din metal sau ceramică, aparatul dentar invizibil este mult mai confortabil de purtat, fiind realizat din material moale si neted.

-Durata purtării: în funcție de nevoile fiecărei persoane, aparatul dentar invizibil poate necesita timp mai scurt de purtat decât aparatul tradițional.

-Îngrijirea mai ușoară a dinților: pentru că aparatul dentar invizibil poate fi îndepărtat cu ușurință, poate permite curățarea dinților și gingiilor mai bine.

-Nu afectează obiceiurile alimentare: pentru că nu există riscul de a rămâne resturi lipicioase între firele aparatului. Aparatul dentar invizibil poate fi îndepărtat pe parcursul meselor și la fel ca cea mai buna proteza dentara totala, este ușor de curățat.

-Se potrivesc diferitelor probleme dentare: dinți înghesuiți, distanțați, mușcătură incorectă sau încrucișata și altele.

-Se observă progresul în timp real: această posibilitate de a vedea progresul treptat motivează persoanele să urmeze și mai sârguincios tratamentul.

Riscurile și dezavantajele purtării aparatului dentar invizibil

Ca în orice tratament, pot exista și dezavantaje sau părți mai puțin bune:

-Costuri mai ridicate: comparativ cu aparatele dentare clasice, în cazul celor invizibile costurile sunt mai mari.

-Disconfortul inițial: la începutul tratamentului, poate exista o presiune a purtării sau un ușor disconfort.

-Durata purtării: medicii informează pacienții că trebuie să poarte cel puțin 22 ore pe zi aparatul pentru a reduce timpul tratamentului.

-Oferă anumite limite: în ceea ce privește gradul de înclinare sau rotație a dinților. Dacă este o înclinație mai severă înseamnă că aparatul dentar invizibil nu este opțiunea potrivită.

Aparatul dentar invizibil și responsabilitatea purtătorului

În cazul unei persoane care nu este deranjată să meargă lunar sau la câteva săptămâni la medic pentru a ajusta aparatul, un model clasic poate fi potrivit. Dar, daca dimpotrivă, purtătorul înțelege gradul de libertate dar și de responsabilitate al purtării unui aparat dentar invizibil, atunci acest model poate fi cel potrivit. Deși este necesară vizita la dentist pentru re-evaluări periodice, ajustarea se face de către purtător. Totodată cu cât aparatul este purtat mai multe ore pe zi, se scurtează durata totală.

Aparatul dentar invizibil poate fi purtat pentru o varietate de scopuri, inclusiv probleme de aliniere, de mușcătură sau de spațiere ușoare și poate fi potrivit pentru cei care doresc un tratament mai discret decât aparatul clasic. Însă doar medicul dentist poate decide în urma unui consult care tip de aparat se potrivește cel mai bine fiecărui pacient.

Subiecte în articol: advertorial
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Festival de miștouri online la adresa lui George Simion