Antena 3 CNN Life Știinţă Motivul pentru care este bine să mănânci usturoi înainte de culcare | Cercetările arată beneficii multiple pentru sănătate

Motivul pentru care este bine să mănânci usturoi înainte de culcare | Cercetările arată beneficii multiple pentru sănătate

Usturoiul a făcut mereu parte din ritualurile pentru sănătate ale românilor. Proprietățile sale miraculoase au făcut ca usturoiul să fie un adevărat remediu pentru mai multe probleme medicale.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Usturoiul, cunoscut de secole pentru proprietățile sale medicinale, ar putea avea beneficii suplimentare dacă este consumat cu o oră înainte de culcare, potrivit thehealthsite.com.

Dacă faci un obicei din a mânca un cățel de usturoi înainte de a te retrage la somn, vei oferi corpului tău un sistem de apărare mai puternic împotriva invadatorilor sănătății.

Cercetările recente sugerează că anumite componente ale usturoiului pot promova un somn mai odihnitor și pot stimula sistemul imunitar.

  1. Reducerea colesterolului. Deși cercetările sugerează beneficii potențiale ale consumului de usturoi înainte de culcare, este important să se consume cu moderație. Consumul excesiv de usturoi poate provoca arsuri la stomac și alte probleme digestive, dacă sunteți predispuși.

Dacă eviți să mănânci usturoi de teama că nu vei mai putea scăpa de mirosul neplăcut de usturoi, trebuie să știi că există și soluții pentru a evita acest disconfort. 

Cum să scapi de respirația urât mirositoare după ce ai mâncat usturoi

Subiecte în articol: beneficii organism usturoi ora de culcare
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Impozitul de 70% pe veniturile care nu au fost identificate a intrat în vigoare