"Este un pas extrem de important în procesul acesta de consolidare al politicilor sociale ale Uniunii Europene. Deşi s-a vorbit foarte mult despre această directivă, în sfârşit ea a intrat în linie dreaptă, în ceea ce priveşte legiferarea ei.
În acest an, în Parlament, în comisia pentru forţa de muncă din care fac parte, s-a dezbătut această directivă propusă de Comisia Europeană şi a avut numai puţin de 900 de amendamente, tocmai pentru că e o temă care atinge fiecare stat din Uniunea Europeană. Aproape fiecare stat a avut ceva de spus pe această directivă, inclusiv noi, România.
Este un pas important că Parlamentul European chiar a avut o dezbatere şi în Plen pe acest subiect, prin care unii colegi au cerut ca mandatul Parlamentului să fie adoptat în Plenul Parlamentului. (...) S-a muncit mult pe această directivă, s-a ajuns la un compromis din cele 900 de amendamente, aproape 300 au fost adoptate, deci arată într-o formă cât de cât rezonabilă (...)
Salariul minim european va trebui să fie cel puţin 50% din salariul mediu. În prezent, noi avem 41% din salariul mediu în România. Practic, fiecare cetăţean român, din cei 1 milon 500 de mii de cetăţeni români care îşi desfăşoară activitatea în ţară, pe salariul minim european, vor avea o majorare substanţială, odată ce va fi implementată această directivă, dacă ea, la sfârşitul negocierilor va arăta aşa cum a plecat din Parlament', a declarat europarlamentulul Eugen Tomac, miercuri, în cadrul interviului realizat de Sabina Iosub.
Ştire în curs de actualizare...