Astfel, cei care ştiu că au probleme gastrointestinale, precum constipaţie, diaree, balonare sau alte probleme de digestie pot folosi kombucha, potrivit csid.ro.
Cei care ştiu că au probleme care durează de mult timp e bine să se adreseze medicului, pentru a nu se agrava afecţiunea de care suferă.
Kombucha este o băutură fermentată, făcută din ceai verde sau negru, zahăr și o cultură simbiotică de bacterii.
Această băutură se prepară în cinci etape: infuzia de ceai, care se lasă între 5-30 de minute, îndepărtarea frunzelor de ceai și filtrarea, adăugarea zahărului și a bacteriilor sănătoase, apoi fermentarea pentru 6-14 zile.
Trebuie ştiut faptul că, în urma fermentării, se produce o cantitate de alcool în produs, undeva la 0,5%.
Deși kombucha conține culturi vii, nu toate tipurile de această băutură folosesc microorganisme clasificate ca probiotice. Probioticele sunt definite ca microorganisme vii care, administrate în cantități adecvate, oferă gazdei beneficii pentru sănătate.
Probioticele conţinute de această băutură fermentată ajută şi prevenția și tratarea eczemelor, a sindromului de intestin iritat, intestin inflamator, anumite tipuri de diaree, colesterol crescut și chiar obezitate.