Dacă vitamina C este poate cel mai vândut produs din farmacii în acest sezon, unii oameni aleg să se trateze naturist şi îşi prepară acasă diverse "tratamente" pentru imunitate.
Reţeta pentru un astfel de leac pentru întărirea imunităţii a venit de la bioenergoterapeutul Lidia Fecioru.
"Se poate face această cantitate pe jumătate pentru o săptămână de tratament, că tot suntem în perioada de gripă.
Citeşte şi: Băutura care întăreşte imunitatea. Lidia Fecioru: "Bei seara, a doua zi nu mai ai nimic"
Se pun 100 de grame de hrean, 100 de grame de usturoi, 100 de grame de ceapă, 300 de grame de miere, se amestecă toate după ce au fost date prin maşină şi se iau trei linguri pe zi.
[GAL layout="2"]În primul rând, creşte imunitatea şi, în al doilea rând, ne poate trata inclusiv bronşita.
Lidia Fecioru: "Amestecul se ia înainte de masă, timp de 14 zile"
Leacul creşte imunitatea organismului, dar ajută şi la curăţarea vaselor de sânge craniene, bronşită, tuse", a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, la emisiunea Adevăruri ascunse, de la Antena 3.
În ce priveşte modul în care se face acest tratament, durata indicată este de două săptămâni, iar leacul se ia înainte de masă.
"Tratamentul se ia cu jumătate de oră înainte de masă. Acesta se face timp de 14 zile.
Îl depozităm într-un borcan, în frigider şi luăm câte o lingură de trei ori pe zi", a mai spus Lidia Fecioru, în cadrul rubricii Leacul zilei, de la Antena 3.
Combinaţii de ceaiuri care sunt boost pentru imunitate. Medic: "Nu luăm mai mult de opt săptămâni un tratament"
Anumite ceaiuri sau combinaţii de plante preparate corect acasă ne pot ajuta la creşterea imunităţii, mai ales că se anunţă zile reci de acum încolo.
Medicul Mădălina Popescu ne-a spus care sunt cele mai benefice combinații de plante pentru a crește imunitatea.
"Cele mai folosite plante, mai ales în perioada aceasta rece, sunt Echinaceea, de exemplu, o plantă foarte folositoare pentru creșterea imunității, care poate fi folosită fie ca atare sau în combinație cu alte plante, de exemplu hisop, salvie, busuioc, cimbru. Acestea sunt tot așa plante foarte bune pentru imunitate.
Pe lângă acestea, se poate folosi maceratul de măceșe, care știm că e foarte bogat în vitamina C și, la fel, e de mare folos pentru imunitate.
Decoctul e folosit mai rar, pentru că sunt doar rădăcinile folosite pentru decoct. Poate fi, de exemplu, rădăcina de ghimbir, care ajută imunitatea.
Trebuie un pic atenție în administrarea ceaiurilor să nu folosim aceeași plantă perioade foarte lungi de timp, pentru că pot apărea anumite simptome.
Se induce acea patogenezie datorată acelei plante și este bine să folosim cel mult opt săptămâni un tratament cu o plantă și apoi să facem o pauză și să continuăm cu altceva.
Combinația plantelor e de folos, mai ales că putem potența efectul curativ astfel. Nu e bine să combinăm mai mult de 3-4 plante în general, dar combinațiile ajută și trebuie recomandate de către un specialist
Şi cu cât mai multe, efectul nu mai este atât de pronunțat", a recomandat medicul Mădălina Popescu, la Antena 3 CNN.