Sezonul rece reprezintă un subiect delicat şi un factor de risc pentru fiecare individ. Toată lumea a auzit acest termen, imunitate, dar nu multi știu ce înseamnă sau cum își pot dezvolta sistemul imunitar.
Conform definiției din DEX imunitatea reprezintă rezistența organismului la acțiunea agenților patogenici sau a produșilor toxici ai acestora. Astfel, sistemul imunitar luptă împotriva microorganismelor dăunătoare, depistează materialul dăunător din organism şi apoi îl neutralizează.
Deși fiecare individ se naște cu sistem imunitar, acesta diferă de la persoană la persoană. La naștere sistemul imunitar există, dar este scăzut, fiind nevoie să-l dezvoltăm de-a lungul vieții. Un sistem imunitar scăzut poate fi ușor recunoscut în primul rând prin sensibilitatea ridicată la orice tip de boala, dar mai există şi alte “simptome” precum oboseala, vindecarea lentă a răcelilor frecvente şi reacțiile alergice.
Băutura care ajută la digestie şi întăreşte sistemul imunitar. Cum îmi pot întări sistemul imunitar
Astfel este bine de știut că avem la dispoziție modalități naturale de a ne întări sistemul imunitar, de a ne proteja sănătatea și de a crește sănătatea și frumusețea pielii noastre.
Odinioară considerată un „dar de la zei”, se spune că această băutură ușor dulce, dar ușor acidulată, întărește sistemul imunitar, ajută la digestie, îndepărtează acneea și chiar te menține subțire.
Când este folosită pe piele, această substanță mătăsoasă oferă beneficii anti-îmbătrânire și de strălucire a pielii pe care Cleopatra - care și-a atribuit pielea impecabilă înmuierii în băi de lapte - le-ar invidia.
Kefir, elixirul antic al longevității sistemului imunitar
Este vorba despre laptele de kefir considerat a fi „elixirul antic al longevității” sau chefir (keh-feer).
Kefirul este o băutură de lapte fermentată, probiotică, din Munții Caucaz din fosta Uniune Sovietică. Numele kefir înseamnă „plăcere” sau „senzație bună”.
Datorită proprietăților sale de promovare a sănătății, kefirul a fost odată considerat un dar de la zei.
Din fericire, acum această băutură este redescoperită și recunoscută pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate și frumusețe.
Kefirul poate fi descris cel mai bine ca un fel de iaurt lichid, spumant, cu aromă proprie distinctă și delicios de blândă, natural dulce, dar acidulată - cu un indiciu revigorant de carbonatare naturală.
Gustul său unic și reputația aproape mistică de elixir de longevitate explică de ce mulți oameni fac kefir (împreună cu băuturi fermentate similare) băutura lor preferată.
Kefir, beneficii pentru sănătate şi frumusețe
Kefirul este important din multe motive, inclusiv din conținutul său de probiotice active. Probioticele, care se găsesc și în iaurt, sunt microorganisme vii, care apar în mod natural, care funcționează intern pentru a promova o digestie sănătoasă, întărește sistemul imunitar și contribuie la sănătatea și bunăstarea generală.
Probioticele au multe beneficii deoarece sunt o parte cheie a tractului digestiv, bacteriile sănătoase ale probioticelor ajută la digestia alimentelor și la absorbția nutrienților și mineralelor - toate acestea beneficiind de sănătatea și frumusețea pielii.
Kefir, remediu antic pentru digestie şi longevitate
Probioticele oferă, de asemenea, protecție împotriva alergenilor, care pot fi o cauză a problemelor pielii, cum ar fi eczema, protejând în același timp organismul de formele negative de bacterii, toxinele din mediu precum poluanții și radicalii liberi care induc inflamația.
Probioticele reduc producția de substanțe chimice proinflamatorii de către celulele intestinale.
Deoarece aceasta este o suprafață imensă, inflamația produsă în intestin ar inunda corpul cu substanțe chimice proinflamatorii; prin urmare, un intestin sănătos este antiinflamator și se va traduce imediat în piele sănătoasă și strălucitoare, eliminarea problemelor digestive și, în general, o sănătate mai bună.
Similar cu enzimele derivate din fructe, laptele de kefir conține acid alfahidroxi (AHA) sub formă de acid lactic. Aceasta înseamnă că curățarea, spălarea și hidratarea cu „laptele magic misterios” vor îndepărta ușor celulele moarte ale pielii, diminuând aspectul ridurilor și estompând petele de vârstă și pistruii.
Kefir, rețete sănătoase pentru mic dejun
Laptele de kefir poate fi folosit ca bază bogată în nutrienți pentru smoothie-uri și deserturi.
Pentru un mic dejun antiinflamator, bogat în antioxidanți, care necesită puțină pregătire, adaugă zmeură proaspătă și coajă de lămâie într-un pahar de lapte chefir.
Kefir, reţetă pentru sănătatea pielii
De asemenea, vă puteți face singur balsam de păr, creme de mâini și măști faciale cu chefir.
Pentru a obține un ten strălucitor fără a irita pielea sensibilă, aplică trei linguri de migdale măcinate cu o treime de cană de chefir pe toată fața. Îndepărtați ușor cu o cârpă caldă după aproximativ 15 minute.
Kefir, 5 beneficii pentru sănătate
Dacă doriți să pierdeți în greutate și, de asemenea, să îmbunătățiți sănătatea intestinului, iată câteva motive pentru a adăuga kefirul în dieta dumneavoastră.
- conține peste 30 de probiotice și microorganisme care sunt sigure de consumat și îmbunătățesc microbiomul intestinal pentru o digestie îmbunătățită.
- S-a demonstrat că consumul de chefir de-a lungul timpului îmbunătățește intoleranța la lactoză.
- Ajută la scăderea colesterolului şi la niveluri sănătoase de zahăr din sânge.
- Kefirul oferă calciu, K2, B2, B12, proteine, fosfor și magneziu.
-
Kefirul poate fi protector împotriva cancerului. Un studiu a constatat că extractul de chefir a redus numărul de celule umane canceroase de sân cu 56%, comparativ cu doar 14% pentru extractul de iaurt.