În plus, preparatul ar fi bun şi pentru problemele gastrointestinale ale copiilor, dar măreşte şi imunitatea, mai spune Lidia Fecioru.
"Noi știm că morcovul, dacă îl tai rondele, seamănă cu irisul ochiului. Beta-carotenul e în floare și vedem bine cu ochii.
Dar există plante la care frunza conține mai multe vitamine și oligoelemente și tot felul de antioxidanți. Tocmai frunzele, și nu rădăcină, care de fapt se mănâncă.
Ce sfat aș da: este un ceai pe care îl putem bea fără probleme. Îl pot bea și copiii, și gravidele pentru că are foarte multe oligoelemente și antioxidanți.
Citeşte şi: Trufandaua care te scapă de insomnie şi ajută la slăbit. Lidia Fecioru: "Trebuie consumată acum, în sezon"
[GAL layout="2"]Lidia Fecioru: "Uscăm frunzele de morcov când sunt verzi, nu le luăm pe cele uscate de pe câmp"
Frunza de morcov e excepțională pentru cei care suferă de insomnii, are foarte mult seleniu, ceea ce înseamnă că mărește imunitatea, scăzând riscul aparițiilor bolilor oncologice.
Se poate bea de două-trei ori pe zi sau se poate bea numai seara, înainte de culcare.
Din frunzele de morcov se face ceai normal. Dar uscăm frunzele când sunt verzi, nu le luăm pe cele uscate de pe câmp.
Le rupem când sunt verzi, le uscăm și le mărunțim, apoi le păstrăm într-un borcan de sticlă și facem ceai din frunze de morcov. E foarte bun. În plus, putem adăuga miere după gust.
Mai mult, e foarte important, că se poate da inclusiv copiilor. Ceaiul de morcov tratează foarte bine tot ce înseamnă la copii probleme gastrointestinale, mai ales la sugari, când au probleme cu burtica, cu gazele", a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, sâmbătă, la emisiunea Adevăruri ascunse, de la antena3.ro.