Antena 3 CNN Externe Mapamond Bărbatul care își droga soția pentru a fi violată credea că era un „soț bun” și că viața lui putea continua la fel dacă nu era prins

Bărbatul care își droga soția pentru a fi violată credea că era un „soț bun” și că viața lui putea continua la fel dacă nu era prins

de Georgiana Marina    |   

Bărbatul acuzat că și-a drogat în mod repetat soția, astfel încât zeci de străini să o violeze, se considera un „soț bun”, potrivit declarației date de el în timpul audierilor, scrie The Independent. Pe de altă parte, el a declarat că i-a făcut plăcere să își vadă soția agresată sexual.

Dominique Pelicot manifesta dublă personalitate, fiind în timpul zilei „bunic foarte grijuliu și foarte iubitor”, iar noaptea violator, a scris psihologul Bruno Daunizeau în raportul său citit în fața instanței tribunalului din Avignon, Franța.

Gisele Pelicot, în vârstă de 72 de ani, a povestit instanței cum s-a simțit când a aflat că soțul ei, Dominique Pelicot, în vârstă de 71 de ani, a filmat presupusele violuri comise de zeci de bărbați în timp ce era inconștientă. Gisele Pelicot a declarat că lumea ei s-a prăbușit după ce a fost „sacrificată pe altarul viciului” și că a fost „tratată ca o păpușă de cârpă”. „Nu mai am identitate, nu știu dacă îmi voi reveni vreodată”, a povestit ea.

La termenul de luni, Dominique Pelicot nu a putut fi audiat din motive medicale. Audierea lui a fost amânată în cursul acestei săptămâni. Cu toate acestea, detalii despre profilul său psihologic au fost explicate în rapoartele de specialitate.

Pelicot le-a spus anchetatorilor că se considera un „soț bun” pentru femeia cu care s-a căsătorit în 1971 și cu care a avut trei copii.

El a spus că respecta dorințele și refuzurile soției sale de a face sex, dar a avut și fantezii despre agresarea ei și i-a făcut plăcere să-și vadă soția în timpul actelor sexuale pe care în mod normal ea le-ar fi refuzat.

Un raport psihologic înaintat instanței sugera că Pelicot manifestă o tendință spre parafilie – excitare sexuală în situații atipice – și, de asemenea, somnofilie – o atracție către partenerii adormiți și în stare de inconștiență.

„În timpul zilei, poți să fii normal și să ai o altă personalitate noaptea”, a spus psihologul Daunizeau.

Marianne Douteau, un alt psiholog, a spus că Pelicot încă simțea că viața lui ar fi putut continua la fel dacă nu ar fi fost prins. Și ea a susținut că bărbatul avea o dublă personalitate și că moștenise temperamentul violent al tatălui lui.

Vineri, fiica lui Pelicot, Caroline Darian, în vârstă de 46 de ani, l-a descris ca pe „unul dintre cei mai mari prădători sexuali” din ultimii ani și l-a acuzat că a drogat-o și i-a făcut în secret fotografii nud.

Faptele, în care victime sunt Gisele Pelicot și Caroline Darian, au avut loc la locuința familiei din Mazan, la aproximativ 20 de mile de Avignon. Poliția spune că Dominique Pelicot i-a pus soției sale în mâncare sau în paharul de vin somnifere și medicamente anti-anxietate. A racolat bărbați care să o violeze și să o abuzeze sexual de pe un chat al persoanelor cu fantezii care implică abuzarea partenerilor de viață. 

Potrivit evidențelor medicale, bărbatul cumpărase 450 de somnifere într-un an.

Deoarece Dominique Pelicot a înregistrat presupusele violuri, poliția a reușit să-i găsească pe cei mai mulți dintre suspecți.

Subiecte în articol: agresiuni exuale proces Franta viol
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile