Antena 3 CNN Externe Un bărbat cu cetățenie rusă a fost arestat la Paris, fiind considerat o amenințare pentru Jocurile Olimpice

Un bărbat cu cetățenie rusă a fost arestat la Paris, fiind considerat o amenințare pentru Jocurile Olimpice

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Un rus suspectat de "organizarea de evenimente care ar putea duce la o destabilizare în timpul Jocurilor Olimpice" a fost pus sub acuzare şi plasat marţi în arest preventiv, a anunţat parchetul din Paris, confirmând o informaţie din Le Parisien, relatează AFP, citat de Agerpres. 

La domiciliul acestui bărbat, "născut în mai 1984 în Rusia", conform parchetului, au fost descoperite "elemente care sugerează intenţia sa de a organiza evenimente susceptibile ce ar putea antrena o destabilizare în timpul Jocurilor Olimpice".

Nu au fost comunicate detalii despre natura proiectului său, care nu era terorist, procedura nefiind încredinţată parchetului naţional antiterorist.

În cadrul Jocurilor Olimpice (26 iulie - 11 august) şi Paralimpice (28 august - 8 septembrie), au fost efectuate peste un milion de anchete administrative şi au fost excluse 4.360 de persoane care ar putea reprezenta o ameninţare pentru aceste evenimente, a declarat marţi ministrul de Interne, Gérald Darmanin, într-un interviu acordat revistei Paris Match.

În total, 880 de persoane au fost excluse de la participarea la evenimentul sportiv pentru suspiciunea de ingerinţa străină, au anunţat duminică surse apropiate ministrului de Interne.

Sportivii participanți la Jocurile Olimpice de la Paris au făcut un apel pentru pace 

Sportivii olimpici au lansat, luni, un apel pentru pace, cu ocazia inaugurării Frescei Armistiţiului Olimpic pentru Jocurile de la Paris, în prezenţa preşedintelui Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, informează DPA, citat de Agerpres.

Într-un comunicat difuzat de CIO se precizează că sportivi din toate cele 206 Comitete Olimpice Naţionale şi echipa de refugiaţi a CIO au purtat eşarfe şi au fluturat steaguri cu sloganul "Dă o şansă păcii", la evenimentul care a avut loc în Satul Olimpic.

„Sunteţi ambasadorii păcii ai timpurilor noastre", le-a spus sportivilor preşedintele CIO, Thomas Bach, prezent la eveniment.

„Voi, sportivii olimpici, ne veţi arăta cum ar fi lumea noastră dacă am trăi cu toţii în acelaşi spirit olimpic de convieţuire paşnică. Veţi concura cu înverşunare unul împotriva celuilalt. În acelaşi timp, în acelaşi timp, veţi trăi paşnic împreună sub acelaşi acoperiş, aici în Satul Olimpic. Respectaţi aceleaşi reguli şi, cel mai important, vă veţi respecta reciproc. În acest fel, veţi transmite un mesaj răsunător de pace de la Paris către lume", a subliniat conducătorul Mişcării Olimpice.

„Fie ca acest apel să inspire toţi liderii politici ai lumii să acţioneze pentru pace", a adăugat Thomas Bach.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile