Antena 3 CNN Actualitate Locale Bărbat cu picioarele amputate, dus în braţe de un primar pentru a-i obţine ajutor de handicap, în Gorj

Bărbat cu picioarele amputate, dus în braţe de un primar pentru a-i obţine ajutor de handicap, în Gorj

Primarul din comuna Ioneşti a făcut un gest impresionant pentru un bărbat de 53 de ani, cu picioarele amputate, care are nevoie urgent de ajutor de handicap.

de Claudia Popovici    |   

Faptele bune trăiesc prin oameni. Este şi cazul unui primar din comuna Ionești, care nu a rămas nepăsător la drama unui localnic rămas cu picioarele amputate, în urma unei boli nemiloase.

Edilul, Sorin Lambu, l-a dus în braţe pe Costel Turcu, un bărbat de 53 de ani din satul Gura Șușiței, pe la toate autorităţile medicale pentru a-l ajuta să obțină un ajutor de handicap.

De altfel, edilul cunoaște în detaliu povestea bărbatului, care după ce a rămas fără primul picior în urma artritei, comuna a participat la renovarea casei sale. 

La scurt timp Costel Turcu şi-a pierdut şi al doilea picior şi avea nevoie de un însoţitor pentru a putea obţine actele medicele pentru ajutorul de handicap.

Aşa că, încă odată primarul a data dovadă de omenie şi l-a ajutat.

”Am fost la DGASPC la Tg-Jiu, la comisie, dar până a ajunge acolo sunt o serie de documente și referate medicale pe care a trebuit să le facă pe la spitalele din Craiova. L-am dus în brațe peste tot. Nu avea cine. I-am fost alături și prin spital, la fiecare operație, pentru că ce-l de-al doilea picior i-a fost amputat în patru etape, după cum a evoluat boala”, a povestit primarul Sorin Lambu, potrivit gorjonline.ro.

Gestul impresionat al edilului l-a emoționat pe bărbat care a ţinut să îi mulțumească şi public pe reţelele sociale. 

"Vreau să mulțumesc și eu acestui mare OM, care nu din întâmplare a ajuns primar, care în brațe m-a purtat, având ambele picioare amputate, pe la toate instituțiile statului pentru a-mi obține drepturile”, a scris Costel Turcu.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile