Antena 3 CNN Externe A murit al doilea bărbat din istorie care a primit o inimă de porc. A supraviețuit doar șase săptămâni după transplant

A murit al doilea bărbat din istorie care a primit o inimă de porc. A supraviețuit doar șase săptămâni după transplant

Redacția Antena 3 CNN
2 minute de citit Publicat la 14:18 02 Noi 2023 Modificat la 14:18 02 Noi 2023

Centrul Medical al Universității din Maryland (UMMC), unde a fost efectuată operația, a spus că inima a început să dea semne de respingere în ultimele zile.

”Ultima dorință a domnului Faucette a fost ca noi să profităm la maximum de ceea ce am învățat din experiența aceasta, astfel încât alții să aibă o șansă la o nouă inimă atunci când un organ uman nu este disponibil.

A spus echipei de medici și asistente care s-au ocupat de el că ne iubește. Ne va lipsi foarte mult”, a declarat dr. Bartley Griffith, director clinic al programului de transplant cardiac de la Universitatea din Maryland, potrivit CNN.

Citeşte şi: Motivul pentru care timpul încetinește înainte de moarte, explicat de o profesoară în științe: "În timpul unei emoții intense, creierul încearcă să mențină un echilibru"

Faucette, în vârstă de 58 de ani, a fost internat la UMMC pe 14 septembrie, după ce a prezentat simptome de insuficiență cardiacă și a suferit un transplant experimental șase zile mai târziu.

Boala sa de inimă și afecțiunile preexistente l-au făcut ineligibil pentru un transplant de inimă umană.

”Singura mea speranță este să aleg un transplant cu inima de porc, xenotransplant”, a spus Faucette într-un interviu cu câteva zile înainte de operație.

Citeşte şi: Un băiat pe care familia îl credea mort și-a sunat mama în ziua în care trebuia să aibă loc înmormântarea: ”Sunt în viață”

”Nu avem alte așteptări decât să sperăm că o să avem mai mult timp împreună”, a spus tot atunci soția lui, Ann Faucette. În săptămânile de după transplant, medicii lui Faucette au spus că acesta făcea progrese semnificative, fiind capabil chiar să meargă la kinetoterapie și să-și petreacă timp cu familia.

La o lună după operație, medicii au spus că funcția cardiacă era excelentă și au oprit medicația pentru susținerea funcției inimii.

”Nu există nicio dovadă a unei infecții și a unei respingeri în acest moment”, a declarat atunci Griffith. Medicii i-au administrat lui Faucette un tratament experimental cu anticorpi pentru a-i anula sistemul imunitar, în scopul de a preveni respingerea.

Citeşte şi: O actriță din India, însărcinată în opt luni, a murit la vârsta de 35 de ani. Medicii au reușit să salveze copilul

Respingerea organelor este „cea mai importantă provocare cu transplanturile tradiționale, care implică organe umane”, a precizat UMMC într-un comunicat.

Ann, soția lui Faucette, le-a mulțumit cadrelor medicale pentru eforturile făcute pentru soțul ei.

”Larry a început această călătorie cu o încredere deplină în dr. Griffith și echipa lui. Știa că timpul care i-a mai rămas era scurt și aceasta era ultima lui șansă”, a spus ea.

Potrivit autorităților medicale din SUA, există peste 113.000 de persoane pe lista cu transplant de organe, dintre care peste 3.300 au nevoie de o inimă. Grupul Donate Life America spune că 17 oameni mor în fiecare zi în așteptarea unui donator.

Citeşte şi: Tânără artistă din România, găsită moartă în Budapesta. Mama fetei nu are bani pentru a-i aduce trupul neînsuflețit acasă

În ianuarie 2022, Universitatea din Maryland a efectuat prima astfel de intervenție chirurgicală experimentală pe David Bennett, de 57 de ani, care a murit la două luni după operație.

Deși nu au existat semne de respingere în primele săptămâni după transplant, o autopsie a concluzionat că Bennett a murit de insuficiență cardiacă provocată de „o serie complexă de factori”, inclusiv starea lui Bennett înainte de operație.

Un studiu de caz publicat în The Lancet a subliniat, de asemenea, că există dovezi ale prezenței unui virus porcin care nu fusese identificate anterior.

Citește mai multe din Externe
» Citește mai multe din Externe
TOP articole