Mai exact este vorba despre un dosar penal de fals intelectual, unde o angajată a unei primării a întocmit în fals un certificat de divorț și i-a atribut și un număr fals.
Totul a ieșit la suprafață ani mai târziu, când bărbatul divorțat a vrut să se recăsătorească cu o altă femeie.
Cei doi soți s-au prezentat la sediul Primăriei Orașului Aninoasa și au depus actele necesare în fața ofițerului de stare civilă, achitând şi suma de 500 de lei.
După împlinirea termenului legal de 30 de zile de reflecție, cei doi soţi s-au deplasat la serviciul de Starea Civilă din cadrul primăriei Aninoasa unde, unde ofițerul investit cu soluționarea cererii, verificând consimțământul privind desfacerea căsătoriei, a procedat la eliberarea certificatului de divorț.
Conform mențiunilor înscrisului oficial intitulat ”certificat de divorț” eliberat de Primăria Orașului Aninoasa, ofițerul de stare civilă însărcinat cu soluționarea cererii de divorț a fost inculpata.
”În anul 2017, în baza certificatului de divorţ cu femeia a revenit la numele purtat anterior căsătoriei, iar ulterior, în anul 2018 s-a recăsătorit, în Spania.
La rândul său, numitul a intenţionat să se recăsătorească cu o altă femeie, astfel că în data de 17.07.2020 s-a deplasat la Primăria irașului Aninoasa pentru a înregistra cererea de căsătorie, prilej cu care i s-a adus la cunoștință că nu a fost desfăcută căsătoria cu fosta nevastă.
Persoana vătămată a solicitat informaţii în scris, iar din adresa primăriei orașului Aninoasa rezultă că certificatul de divorţ nu a fost înregistrat în Registrul pentru înregistrarea cererilor de divorţ şi nici în Registrul pentru evidenţa certificatelor de divorţ”, se arată în motivarea instanței.