Antena 3 CNN Actualitate Social Bărbat din Buzău, fotografiat în timp ce trage cu mașina un câine legat cu lanț. Polițiștii l-au găsit și l-au amendat

Bărbat din Buzău, fotografiat în timp ce trage cu mașina un câine legat cu lanț. Polițiștii l-au găsit și l-au amendat

de Ioana Coman    |   

Un bărbat din Buzău și-a legat câinele de remorcă și l-a plimbat pe stradă. Polițiștii au demarat o anchetă după ce în mediul online a apărut o fotografie cu gestul inconștient al individului.

Proprietarul câinelui a fost identificat şi amendat. Din fericire, animalul nu prezintă răni și este în stare bună.

"Cu privire la imaginile apărute în spaţiul public, ce surprind un câine legat de remorca unei maşini, pe un drum public...astăzi, 17 octombrie, poliţiştii din Buzău au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în mediul online, este o imagine din care reiese că există posibilitatea ca un câine să fi fost supus unor tratamente necorespunzătoare. În urma sesizării, cazul a fost preluat de către Biroul pentru Protecţia Animalelor, care a demarat verificări pentru a stabili data şi locul comiterii faptei, dar şi persoana care ar fi responsabilă de această situaţie, urmând ca, în funcţie de concluziile verificărilor, să fie luate măsurile legale ce se impun.

În urma verificărilor, poliţiştii au identificat şi depistat deţinătorul patrupedului. Pentru evaluarea medicală a câinelui, a fost solicitat sprijinul unui medic veterinar, care a constatat că acesta nu prezintă leziuni. De asemenea, medicul veterinar a constatat că se află în condiţii bune de sănătate şi întreţinere şi, în prezent, nu se află într-o situaţie de pericol", informează IPJ, potrivit Agerpres.

Stăpânul a declarat autorităţilor că nu a dorit să rănească animalul şi a fost sancţionat pentru că nu deţine documente sanitar-veterinare şi nici dovada microcipării.

"În urma discuţiilor purtate cu deţinătorul, a reieşit că, la data de 17 octombrie, a intenţionat transportarea câinelui pe o distanţă scurtă, între două proprietăţi ale sale. Bărbatul a precizat că nu a avut în intenţie rănirea animalului. Poliţiştii au constatat că bărbatul nu deţine documentele sanitar-veterinare impuse de lege, iar câinele nu este microcipat. Având în vedere cele constatate, deţinătorul câinelui a fost sancţionat contravenţional şi i-au fost reprelucrate obligaţiile ce-i revin", mai informează sursa citată.

Subiecte în articol: protectia animalelor animal caine
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile