Antena 3 CNN Externe Mapamond Banksy a dezvăluit o nouă operă de artă în Londra. Ce reprezintă pictura

Banksy a dezvăluit o nouă operă de artă în Londra. Ce reprezintă pictura

de Roxana Mihăiescu    |   

Celebrul artist britanic Banksy a confirmat vineri că este autorul unui nou graffiti realizat deasupra unui local „fish and chips” din nord-estul Londrei. Aceasta este a cincea creaţie dezvăluită săptămâna aceasta de artistul anonim, din seria înfăţişând animale, supranumită deja „grădina zoologică din Londra”, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Banksy a postat vineri pe Instagram o fotografie cu noul său desen, realizat deasupra Bonners Fish Bar, în cartierul londonez Walthamstow, care reprezintă doi pelicani, fiecare cu câte un peşte, unul dintre aceştia fiind integrat chiar în firma localului.

[GAL layout="3"]

Cu câteva ore înainte ca Banksy să confirme că este autorul lucrării, mai multe fotografii cu noul graffiti au fost distribuite pe reţelele sociale, iar deputata laburistă pentru circumscripţia Walthamstow, Stella Creasy, i-a mulţumit artistului, pe reţeaua X, pentru că a adus „un pic de magie” pe străzile sale.

Acest nou anunţ, al cincilea în cinci zile consecutive, vine după ce Banksy a dezvăluit joi cel de-al patrulea graffiti din serie, un lup urlând, desenat în cartierul Peckham din sud-estul Londrei pe o antenă parabolică ce a fost furată la doar o oră de la realizare.

Primul graffiti din noua serie cu animale a lui Banksy, care a fost dezvăluit luni, a fost realizat lângă Podul Kew, în sud-vestul Londrei şi reprezintă o capră alpină desenată pe un vârf de stâncă, cu pietre care se rostogolesc de lângă picioarele ei şi o cameră CCTV îndreptată spre animal.

Marţi, artistul a adăugat un alt desen colecţiei: siluetele a doi elefanţi cu trompele îndreptate una spre cealaltă, pe latura unei clădiri de lângă Chelsea.

Acestea au fost urmate, miercuri, de un trio de maimuţe ce par să stea agăţate de un pod de deasupra străzii Brick Lane din capitala Marii Britanii.

Artistul nu a inclus text în postările sale de pe Instagram, ceea ce a alimentat speculaţii în mediul online cu privire la semnificaţia desenelor.

Banksy este cunoscut pentru problemele sociale, politice şi de mediu pe care le abordează prin arta sa stradală în diferite zone ale lumii, iar lucrările sale sunt foarte căutate, ajungând să fie vândute la licitaţie cu zeci de milioane de euro.

Subiecte în articol: bansky graffiti Londra arta artist restaurant
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile