Antena 3 CNN Economic Banii pe care românii îi pot obţine de la bancă, dacă au salariul 5.000 de lei. Vechimea necesară

Banii pe care românii îi pot obţine de la bancă, dacă au salariul 5.000 de lei. Vechimea necesară

Românii pot obține zeci de mii de lei, împrumut de la bancă, dacă au salariul 5.000 de lei. Pentru acest lucru sunt nevoiți să întrunească mai multe condiții.

de Ioana Mircea    |   

Dobânzile au crescut în ultimul an ca urmare a deciziilor luate de Banca Națională pe piața monetară. BNR a încercat să combată inflația folosind principalul său instrument în acest scop, adică dobânda de politică monetară. Dobânda de politică monetară a fost scumpită în mai multe ședințe consecutiv, până s-a ajuns la pragul de 7% pe an actual.

Din cauza situației economice, băncilor le-a scăzut toleranța la risc, fapt ce le face să fie mai exigente cu clienții atunci când aceștia solicită credite. De exemplu, persoanele cu un salariu de 5.000 de lei vor primi bani mai puțini de la o bancă decât primeau în urmă cu doi sau trei ani.

Citește și: Românii care ar putea primi peste 2.000 de lei în fiecare lună, de la stat, indiferent de veniturile familiei | Sumele pot depăși 5.000 de lei

În cazul unui credit de nevoi personale sumele vor fi întotdeauna mai mici decât față de creditul ipotecar. Trebuie știu că fiecare bancă are propriile dobânzi, politici, criterii și marje de flexibilitate.

Pentru un împrumut este nevoie să ai un contract de muncă încheiat pe o perioadă nedeterminată. Poți obține totuși finanțare și cu dovada veniturilor din activități independente, însă reține că aici sumele pot fi mai mici.

Totodată este nevoie și de o anumită vechime în muncă. Aici există diferențe de la o instituție la alta, dar în general este vorba despre minimum 3 luni de muncă anterioare accesării creditului.

În general, cu un salariu de 5.000 de lei, poți contracta un împrumut de până la 90.000 de lei. De exemplu, folosind simulatorul de creditare online al unui mare jucător de pe piața bancară autohtonă, ni se oferă 85.600 de lei, pe o perioadă de rambursare de 5 ani, cu o rată lunară de 1.916,49 lei, ceea ce presupune gradul maxim de îndatorare, de 40%, general acceptat pe piață. Valoarea totală de plată va fi 113.117 de lei, cu DAE 12,32% si dobanda 10.49%, potrivit playtech.ro.

Subiecte în articol: credit banca
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un bărbat a murit, după ce s-a înfipt cu mașina în parapet