Antena 3 CNN Economic Bani în plus pentru mai multe categorii de români, de la 1 martie 2023! Veniturile care vor crește de miercuri

Bani în plus pentru mai multe categorii de români, de la 1 martie 2023! Veniturile care vor crește de miercuri

Luna martie vine cu bani în plus pentru mai mulți români.

de Laura Dinu    |   

De miercuri, indemnizația de șomaj, indemnizația pentru creșterea copilului și venitul minim garantat ar trebui să crească cu aproape 14%. Adică cu rata medie a inflației din 2022. 

Indicele social de referință ar urma să crească de la 525 de lei la 598 de lei, potrivit surselor Antena 3 CNN. 

Cu alte cuvinte, mamele care beneficiază de indemnizația minimă pentru creșterea copilului ar putea primi în plus aproximativ 180 de lei de la 1 martie. 

De asemenea, un român care a rămas fără loc de muncă, și care are o vechime de 20 de ani, ar putea primi în plus la șomaj 73 de lei. 

În cazul celor care trăiesc cu venitul minim garantat, indexarea cu rata medie a inflației le-ar putea aduce în plus între 20 de lei și 76 de lei pe lună, asta în funcție de numărul membrilor familiei. 

Nu ar fi prima oară însă când, din lipsă de bani, Guvernul ar amâna indexarea cu rata inflației. 

Vorbim și despre veniturile pensionarilor. Cei care au pensii mai mari de 4000 de lei vor primi înapoi banii pe care statul i-a reținut anul trecut, în 2022, din veniturile lor pentru contribuția la sănătate. Măsura vine în urma unei decizii date de Curtea Constituțională la sfârșitul anului trecut. 

Astfel în cazul unei pensii de 4500 de lei, asta ar însemna 50 de lei în plus pe lună. 

Iar în cazul unui fost magistrat cu o pensie medie, de aproximativ 20.000 de lei, acesta ar urma să primească în plus 1600 de lei pe lună. 

Subiecte în articol: indemnizatie pensie
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Obțin Marine le Pen și Jordan Bardella majoritatea absolută?