"Nu aş putea să spun că banii aduc fericirea, dar numărul lor contează. Sunt mulţi oameni care, în perioada aceasta, câştigă foarte puţin. Sunt trişti şi nu îşi mai pot face nicio bucurie.
Plăteşti facturi şi doar mănânci. Este crunt. Şi atunci ne întrebăm cât de sănătoasă sufleteşte este această societate.
Prezenţa banilor este una dintre modalităţile de exprimare sau autoafirmare, în faţa familiei sau a societăţii.
Banii sunt o modalitate de a te afirma şi impune. Prezenţa banilor te ajută şi deschide multe uşi.
Uneori ne plictisim şi ajungem să cheltuim mulţi bani pentru a ne simţi confortabil. Cumpărăturile sunt cel mai bun medicament împotriva stresului", a spus Lidia Fecioru, sâmbătă, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de la Antena 3.
Lidia Fecioru: "Avem nevoie de bani pentru a simţi libertatea"
"Săracii sunt foarte rar fericiţi, pentru că nu ai cum să fii fericit dacă nu ai cu ce să-ţi hrăneşti sau îmbraci copiii. Nu au nici măcar pentru ei.
Dacă ai un partener sănătos din punct de vedere fizic, dar care nu îţi poate oferi minimul necesar indiferent de cât de multă atenţie îţi oferă, el nu te va face fericit. Prima dată, spunem că ne descurcăm, după care trece timpul şi indiferent de cât ar ţine la tine, dacă nu produce nimic, degeaba.
Avem nevoie de bani pentru a simţi libertatea. De exemplu, ne dorim ceva bun sau să mergem la un restaurant şi ne punem întrebarea de ce nu ne permitem. De aici apar discuţiile. Apar frustrările.
Vrem să încercăm toate plăcerile lumii şi pot fi cumpărate, dar nu avem bani. Până la urmă, totul costă bani. Prezenţa capitalului este ceea ce ne oferă posibilitatea de a face ceea ce ne dorim. Dacă azi nu vreau la muncă, nu mă duc. Îmi permit asta.
Banii sunt bunăstare. Expresia fericirea nu stă în bani este o consolare pentru leneşi. Banii trebuie respectaţi. Trebuie să-i iubeşti. Dacă nu faci asta, te părăsesc. Ca femeile.
Ei ne ajută să rezolvăm foarte multe probleme. Pentru unii oameni, banii sunt echivalenţi cu fericirea. Nu putem trăi fără ei.
Sănătatea este foarte scumpă. De cele mai multe ori, banii cumpără sănătatea. Totul costă bani. Pastile, operaţiile şi tot aşa", a mai spus bioenergoterapeutul.
Mihai Voropchievici: "Dragostea sufletească nu o poţi cumpăra cu bani"
"Dragostea sufletească nu o poţi cumpăra cu bani. Fericirea nu este în bani, pentru că bani nu pot evita evenimentele fatale, nu pot readuce la viaţă oameni dragi. Banii nu pot cumpăra sănătate, talentul şi sentimentele.
Dacă ajungi cu un sac de bani în deşert, unde eşti singur, nu te vei mai bucura de ei. Vin leii şi te mănâncă, iar bani au rămas. Sunt ca o povară inutilă şi grea.
Cu banii nu poţi cumpăra decât valori materiale. Sunt un obiect de schimb în a lua ceva de folosinţă, dar nu de a lua ceva care să-mi încălzească sufletul. Sunt moneda de schimb pentru confortul tău.
Sunt o dependenţă şi ajungem să cheltuim mai mult. Cu cât ai mai mult, cu atât cheltui mai mult. Cel bogat nu face bucurii săracului. Banul, în exces, goneşte sentimentele.
Când te închini la chip cioplit şi la valoarea materială, te-ai dezumanizat.
Fericirea este o stare de spirit atunci când sufletul este împăcat. Acest lucru nu se măsoară în bani. Cu cât ai bani mai mulţi, cu atât fericirea este mai mică.
Nu are sens să plăteşti bani pentru fericire. Nu ai cum să o ai. Fericirea există în fiecare minut al vieţii, trebuie doar să o simţi, să o vezi şi să o apreciezi. Omul nu are nevoie de bani pentru a fi fericit. Fericirea nu se clădeşte pe bani", a spus numerologul Mihai Voropchievici.