Antena 3 CNN Actualitate Banii obținuți de o angajată din România care a reclamat că a lucrat într-un stres continuu

Banii obținuți de o angajată din România care a reclamat că a lucrat într-un stres continuu

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 21:41 11 Dec 2023 Modificat la 21:41 11 Dec 2023

Femeia spune că a fost hărțuită la locul de muncă.

În procesul deschis la Tribunalul București, angajata a arătat că a fost angajată în iunie 2019 pe postul de consilier dezvoltare, negociind un salariu de 3.000 de euro net pentru primele trei luni, apoi 4.000 de euro net, maşină de serviciu plus decontarea combustibilului și laptop de serviciu.

Angajata a reclamat că începând cu luna noiembrie 2019 asupra ei s-au făcut presiuni să demisioneze, iar în final a ajuns să fie concediată pentru motive care nu îi sunt imputabile, scrie Adevarul.

În urma procesului prin care a cerut anularea deciziei de concediere, compania a fost de acord cu cererea de anulare a concedierii, reangajarea și plata salariilor restante.

Femeia susţine că a fost supusă unor acțiuni de hărțuire psihologică din partea superiorilor săi

Angajata a cerut, însă, și daune morale susținând că "a fost supusă unor acțiuni de hărțuire psihologică din partea superiorilor săi" și "a fost tratată în mod necorespunzător și umilitor". Angajata a reclamat inclusiv faptul că în urma presiunii și stresului de la locul de muncă s-a îmbolnăvit de cancer.

Tribunalul București a respins cererea de chemare în judecată a femeii, arătând că "nu se poate reține că reclamanta ar fi fost tratată în mod discriminatoriu, incorect sau abuziv de către superiorii săi, ci reiese, mai degrabă, o dificultate de adaptare a reclamantei la mediul de lucru competitiv și dinamic, perceput de către acesta ca fiind foarte stresant".

Lucra într-un mediu stresant, cu sarcini dificile

"Un mediu de lucru stresant, cu sarcini dificile, multiple, dinamice și cu tensiunea inerentă obținerii unor rezultate rapide și pozitive nu poate fi asimilat unei acțiuni de hărțuire psihologică a reclamantei", a decis Tribunalul București.

Sentința Tribunalului București a fost atacată cu apel, la Curtea de Apel București. Judecătorii de aici au admis în parte cererea femeii și i-au acordat daune morale de 10.000 de euro.

Curtea de Apel București a decis că îmbolnăvirea de cancer a femeii nu are legătură cu stresul de la locul de muncă.

Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole