Antena 3 CNN Economic România ar putea avea creştere economică de 2,6% în 2023, estimează Banca Mondială

România ar putea avea creştere economică de 2,6% în 2023, estimează Banca Mondială

Romania ar putea înregistra o creştere economică de 2,6% în 2023 şi de 4,2% în 2024, conform estimărilor Băncii Mondiale.

de Silvia Preda    |   

Banca Mondială avertizează că, la nivel mondial, perspectivele economice riscă să se deterioreze, deşi rămân pe creştere.

Estimările sunt mai slabe faţă de cele avansate în iunie, într-un alt raport, când instituţia financiară internaţională arăta că PIB-ul României va creşte cu 3,7% în acest an.

Citeşte şi: Banca Mondială, avertisment asupra riscului de recesiune globală în 2023

Pentru 2024, Banca Mondială prognozează o expansiune de 4,2% a economiei României, faţă de un avans de 3,9% previzionat în iunie.

În regiunea Europa Centrală, în care este inclusă şi România, Banca Mondială prognozează o creştere a economiei de 1,1% anul acesta şi un avans de 2,7% anul viitor, în timp ce economia mondială ar urma să înregistreze o expansiune de 1,7% în 2023. 

Banca Mondială: economia globală este aproape de a intra în recesiune

Banca Mondială avertizează că lumea este în pragul unei recesiuni.

Economia globală este "periculos de aproape de a intra în recesiune", potrivit ultimelor previziuni ale Băncii Mondiale.

Vezi şi: Planul Guvernului în caz de criză economică în 2023. Ce măsuri ia Executivul dacă preţurile vor exploda

Președintele Băncii Mondiale, David Malpass, a declarat că încetinirea creșterii economice va fi "pe scară largă", iar creșterea veniturilor oamenilor în aproape toate părțile lumii va fi "mai lentă decât în deceniul dinaintea COVID-19".

Creșterea de 1,7% ar fi cea mai mică din 1991, cu excepția recesiunilor din 2009 și 2020, care au fost cauzate de criza financiară globală și de pandemia de COVID.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile