Antena 3 CNN Actualitate Băiețel de trei ani, răpit din greșeală din pătuț, la Sibiu. Răpitorii și-au dat seama mai târziu că l-au confundat

Băiețel de trei ani, răpit din greșeală din pătuț, la Sibiu. Răpitorii și-au dat seama mai târziu că l-au confundat

de Cătălina Buzoianu    |   

Caz halucinant la Sibiu, unde un băiețel de doar trei ani, care a fost răpit din patuț de doi unchi, a fost recuperat, noaptea trecută, de Jandarmii din Sibiu.

Cei doi agresori, care au spart ușa casei familiei și au intrat în casă, au luat din greșeală un alt copil.

Totul a plecat de la un conflict conjugal între cei doi părinți, conflict în cadrul căruia copilul s-a transformat într-o minge de ping pong. Tatăl considera că mama nu are grijă suficientă de el, așa că a decis să-l despartă de femeie. Femeia, în loc să se adreseze autorităților, a decis să-și facă dreptate singură.

Așa că a pus la cale un plan de răpire împreună cu sora ei și alți doi bărbați. Noaptea trecută, puțin după miezul nopții, cei doi bărbați au mers în localitatea în care se presupunea că se află copilul în vârstă de doi ani. Au ajuns la domiciliul părinților, au spart ușa de intrare în locuință, l-au agresat pe proprietarul casei și au luat, dintr-o cameră în care se aflau mai mulți minori, un copil în vârstă de trei ani.

Nu a trecut mult până să își dea seama că nu au luat copilul care trebuia, dar polițiștii și jandarmii intrase deja pe fir la acel moment.

Aceștia au reușit să-i prindă pe cei doi, să îl recupereze pe copil în siguranță și să îl redea familiei lui. Răpitorii au fost duși la secția de poliție pentru audieri. Au fost reținuți pentru 24 de ore și urmează să fie prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă. Cei doi sunt acuzați de săvârșirea mai multor infracțiuni, precum lipsire de libertate în mod ilegal, violare de domiciliu, distrugere, dar și lovire și alte violențe.

”La data de 15 august, în jurul orei 03.00, prin apel 112, I.P.J. Sibiu a fost sesizat cu privire la producerea unui scandal pe raza localității Cașolț.

La fața locului au fost direcționate de îndată echipaje de polițiști și jandarmi, constatându-se următoarele:

La data de 15 august, în jurul orei 02.00, un bărbat în vârstă de 21 de ani și unul în vârstă de 31 de ani, ambii din Tălmaciu, s-ar fi deplasat din Tălmaciu în localitatea Cașolț cu intenția de a-l lua de la tată, pe nepotul bărbatului de 31 de ani, un copil în vârstă de 2 ani.

Tatăl copilului l-ar fi luat pe acesta de la domiciliul mamei, din localitatea Tălmaciu, contrar voinței acesteia, la data de 13 august.

Ajunși la imobilul unde presupuneau că s-ar afla copilul, cei doi bărbați ar fi distrus ușa de acces în imobil, ar fi pătruns în casă, l-ar fi agresat pe proprietarul imobilului, fratele tatălui copilului și, dintr-o cameră unde se aflau mai mulți minori, copiii proprietarului, l-ar fi luat pe unul dintre aceștia, în vârstă de 3 ani, deplasându-se apoi la imobilul unei rude, în localitatea Cașolț.

Aici, cei doi bărbați și-ar fi dat seama că au luat un alt copil și nu pe nepotul căutat. În acest imobil au intervenit în scurt timp jandarmii sibieni, care au preluat copilul și l-au înapoiat familiei. 

În urma evaluării preliminare a stării copilului, nu s-au constatat urme de violență fizică asupra sa.

Bărbatul agresat, în vârstă de 35 de ani, a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Cei doi presupuși agresori au fost preluați ulterior de către polițiști.

În cauză, la nivelul Secției de Poliție Rurală Șelimbăr, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, violare de domiciliu, distrugere, respectiv lovire sau alte violențe.

În prezent, polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii situației de fapt, pentru aplicarea măsurilor legale în consecință.

În această seară, ca urmare a administrării probatoriului în cauză, față de cei doi bărbați în vârstă de 21, respectiv 31 de ani, ambii din Tălmaciu, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore. 

Cercetările sunt continuate la nivelul Secției de Poliție Rurală Șelimbăr, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu”, se arată în comunicatul poliției, potrivit ziuaonline.ro.

Subiecte în articol: Sibiu rapire
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile