Antena 3 CNN Life Sănătate O bacterie "miraculosă", care poate fi introdusă în țânțari, a fost descoperită de cercetători. Cazurile de "febră a oaselor rupte" au fost reduse semnificativ

O bacterie "miraculosă", care poate fi introdusă în țânțari, a fost descoperită de cercetători. Cazurile de "febră a oaselor rupte" au fost reduse semnificativ

<1 minut de citit Publicat la 17:57 10 Iun 2021 Modificat la 18:03 10 Iun 2021

Cercetătorii din Indonezia au folosit țânțari infectați cu bacterii "miraculoase" care reduc din capacitatea țânțarilor de a transmite virusul care produce febra Dengue/ febra oaselor rupte.

Febra Dengue este o pandemie care dăinuie de câteva decenii. În anii '70 doar nouă țări s-au confruntat cu focare severe ale răspândirii acestui virus, dar în prezent boala afectează 400 de milioane de oameni anual.

Febra Dengue este provocată de un virus transmis de țânțarii Aedes, un tip de țânțar larg răspândit în regiunile tropicale și subtropicale. Aceasta se manifestă în special prin febră, frisoane, cefalee, dureri musculare foarte puternice și sângerări.

Oamenii de știință au infectat țânțarii cu bacterii Wolbachia, descrise de unul dintre cercetătorii care au luat parte la studiu, drept "miraculoase în mod natural".

Acestea atacă aceleași resurse ale țânțarilor care sunt vizate de virus, ceea ce conduce la o transmitere mai dificilă a bolii.

Rezultatele studiului arată scăderea cazurilor noi cu 77% și reducerea persoanelor cu nevoie de spitalizare cu 86%. Concluziile cercetării au fost publicate în New England Journal of Medicine.
 

Citește mai multe din Sănătate
» Citește mai multe din Sănătate
TOP articole