Antena 3 CNN Externe Trump cere anularea condamnării în dosarul Stormy Daniels. Motivul invocat de avocaţii lui

Trump cere anularea condamnării în dosarul Stormy Daniels. Motivul invocat de avocaţii lui

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Avocaţii lui Donald Trump au cerut anularea condamnării sale penale de la New York pentru plăţi ascunse către o vedetă de filme pentru adulţi, invocând o recentă decizie a Curţii Supreme care recunoaşte o largă imunitate pentru fostul preşedinte, informează vineri AFP, citat de Agerpres. 

Cea mai înaltă jurisdicţie americană cu majoritate conservatoare a recunoscut pe 1 iulie, într-o decizie neaşteptată, o anumită imunitate penală pentru preşedinte, o victorie pentru Donald Trump, confruntat cu patru dosare penale, cu câteva luni înainte de alegerile în care el ar urma să se confrunte cu Joe Biden.

"Verdictele juraţilor trebuie să fie anulate şi actul de acuzare respins", au declarat avocaţii lui Donald Trump într-un document depus joi la judecătorul însărcinat cu procesul său la New York, Juan Merchan.

Republicanul a fost condamnat pe 30 mai pentru 34 de delicte de falsificare de documente contabile, menite să ascundă o plată de 130.000 de dolari către actriţa de filme pentru adulţi Stormy Daniels, pentru a evita un scandal sexual chiar la sfârşitul campaniei sale pentru alegerile prezidenţiale din 2016.

Un proces istoric, în condiţiile în care Donald Trump este primul fost preşedinte al SUA care a fost declarat vinovat în proces penal.

Pedeapsa în acest dosar ar fi trebuit să fie pronunţată joi, însă această etapă a procesului a fost amânată, după decizia Curţii Supreme. Judecătorul Merchan a dat asigurări că el se va pronunţa asupra cererii de anulare pe 6 septembrie, dar că, dacă aceasta va fi respinsă, pedeapsa va fi pronunţată pe 18 septembrie.

Procurorul districtual din Manhattan, Alvin Bragg, a declarat deja la tribunal că el nu se opune amânării în pronunţarea sentinţei, estimând că "argumentele acuzatului" în ceea ce priveşte cererea sa de a anula condamnarea "nu sunt fondate".

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un bărbat a murit, după ce s-a înfipt cu mașina în parapet