Antena 3 CNN Actualitate Primele declarații ale avocatei lui Liviu Dragnea, după ce judecătorii au hotărât eliberarea condiționată

Primele declarații ale avocatei lui Liviu Dragnea, după ce judecătorii au hotărât eliberarea condiționată

Avocata lui Liviu Dragnea a făcut câteva precizări, imediat după ce judecătorii de la Tribunalul Giurgiu au hotărât eliberarea condiționată a fostului lider PSD.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

"Iată că am găsit niște judecători care astăzi au judecat după măsură legii. Acești doi magistrați au apreciat și au evaluat toate aspectele legale pe care noi le-am indicat, au primit apărările noastre și au respins contestația Parchetului și au admis contestația noastră.", a precizat avocata Flavia Teodosiu.

Liviu Dragnea, eliberat din închisoare

Liviu Dragnea iese din închisoare, după ce a ispăşit doi ani din pedeapsa de trei ani şi jumătate de închisoare, a decis, joi, Tribunalul Giurgiu.

Fostul lider al PSD a fost audiat prin videoconferinţă de la Penitenciarul Rahova, unde este încarcerat pentru trei ani şi jumătate în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman. 

Decizia de strămutare la Giurgiu a aparţinut Curţii de Apel Bucureşti, în urma solicitării lui Dragnea care spunea atunci că judecătorii de la Tribunalul Bucureşti care i-au respins eliberarea sunt corupţi.

Decizia de joi este definitivă şi executorie.

În timpul şederii la Penitenciarul Rahova, fostul lider al social-democraţilor s-a confruntat cu o mulţime de probleme. I-au fost încălcate mai multe drepturi, au stabilit judecătorii de la sectorul 5. Este vorba de dreptul la sănătate, muncă şi apărare. 

Fostul lider al PSD a avut câştig şi orele în care nu a muncit şi au fost socotite ca ore lucrate. 

Dragnea a ispăşit 2 ani din pedeapsa de 3 ani şi jumăte de închisoare

De asemenea, el s-a plâns şi că, în vremea în care a avut COVID, avocaţii nu au putut intra la el şi, mai mult, după ce a fost operat la coloană nu a beneficiat de îngrijiri medicale pentru că a stat izolat. Colegii de celulă au fost cei care l-au bandajat şi i-au curăţat rănile după ce operaţia a recidivat.

Dragnea a ispăşit 2 ani din pedeapsa de 3 ani şi jumăte de închisoare primiţi în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, în mai 2019, la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. 

După împlinirea fracției de pedeapsă, Dragnea a încercat în repetate rânduri să obțină eliberarea condiționată.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Lista medicamentelor și alimentelor care dau rezultat fals-pozitiv la testul anti-drog