Antena 3 CNN Actualitate Avocat: Cuminţenia Pământului stă în cutie. Muzeul de Artă a refuzat contractul de comodat pe şase luni

Avocat: Cuminţenia Pământului stă în cutie. Muzeul de Artă a refuzat contractul de comodat pe şase luni

Avocatul proprietarilor sculpturii ”Cuminţenia Pământului”, Bogdan Grabowski, a declarat pentru Agenţia de presă News.ro că opera de artă a lui Constantin Brâncuşi se află în cutia ei la Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR) şi a precizat că muzeul a refuzat comodatul de 6 luni, preferând să semneze unul pentru o lună.

Bogdan Grabowski a spus că proprietarii - Paula Ionescu şi Alina Şerbănescu - aşteaptă un răspuns ferm din partea statului privind achiziţionarea sculpturii ”Cuminţenia Pământului”, pentru care şi-a exprimat dorinţa de a îşi exercita dreptul de preempţiune în martie 2015.

”Legea spune că, pentru o licitaţie publică statul are dreptul de preempţiune. I se comunică suma şi decide dacă acceptă. Dacă nu, ea poate fi vândută la licitaţie”, a declarat avocatul pentru News.ro.

Acum, Grabowski spune că, cel mai probabil, după ce Ionuţ Vulpescu îşi va prelua mandatul, vor primi un răspuns legat de soarta sculpturii lui Brâncuşi.

 

Subiecte în articol: cumintenia pamantului
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile