Antena 3 CNN Externe Un avion militar s-a prăbușit la Moscova după ce un motor a luat foc în zbor. Imagini dramatice, cu aparatul în flăcări

Un avion militar s-a prăbușit la Moscova după ce un motor a luat foc în zbor. Imagini dramatice, cu aparatul în flăcări

O aeronavă militară de transport, de tip Iliuşin Il-V112, s-a prăbușit marți, în timpul unui zbor de probă, relatează presa internațională.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

La bordul avionului se aflau trei persoane, una dintre ele fiind pilotul Nikolai Kuimov, decorat cu medalia ''Erou al Rusiei'', conform agenției EFE, citată de Agerpres.

Toți cei aflați la bord au murit.

Prăbușirea a avut loc în apropierea aerodromului Kubinka, în apropiere de Moscova, a anunțat într-un comunicat Corporația Statală de Aeronautică.

''Detaliile vor fi clarificate'', se menționează în comunicat, care mai precizează că a fost creată o comisie specială pentru investigarea incidentului.

Anchetatorii iau în calcul drept cauză principală un incendiu la motorul drept al aeronavei Il-112V.

Incendiul este vizibil într-o înregistrare video, difuzată pe internet.

Modelul aflat în probe IL-112V (foto interior) este conceput pentru transportul şi desantul trupelor şi mărfurilor de până la cinci tone şi ar urma să înlocuiască aeronava Antonov An-26, care urmează să fi retrasă din activitate.

IL-112V are o autonomie de zbor la încărcătură maximă de până la 1.200 de kilometri şi poate dezvolta o viteză maximă de 550 km/h.

Subiecte în articol: avion prabusit Moscova
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile