Antena 3 CNN Actualitate Trupele Antitero intervin pe Aeroportul Otopeni! Ofițerii SRI verifică bagajele călătorilor

Trupele Antitero intervin pe Aeroportul Otopeni! Ofițerii SRI verifică bagajele călătorilor

Ofițerii SRI au intervenit în această dimineață pe o pistă a aeroportului Henri Coandă din Otopeni.

de Valentina Vasile    |   

Update 09:30 Verificările efectuate de către instituțiile abilitate ale statului s-au încheiat și s-a constatat că amenințarea cu bombă a fost falsă. Pasagerii urmează a fi îmbarcați iar aeronava Lufthansa, cu destinația Munchen, va decola în cel mai scurt timp.

Știrea inițială

Din primele informații se pare că pasagerii unei curse a companiei Lufthansa au fost deja coborâți din aeronavă iar trupele antitero verifică bagajele călătorilor. 

Potrivit surselor Antena 3 ar fi vorba despre o alertă cu bombă la cursa București-Munchen. 

Aeronava ar fi trebuit să decoleze la ora 6:00 în această dimineață. 

”În această dimineață, în jurul orei 06.00, Secția Regională de Poliție Transporturi București - Serviciul Poliție Transporturi Aeriene a fost sesizat prin SNUAU 112 cu privire la faptul că, un avion care urma să decoleze de pe aeroportul Henri Coandă București va exploda.

S-a instituit o celulă de criză formată din specialiști din cadrul Serviciului Român de Informații și polițiștii de la Transporturi Aeriene și Frontieră.

În prezent, toți pasagerii din aeronavă sunt debarcați și verificați, precum și bagajele acestora, de către o echipă pirotehnică din cadrul Serviciului Român de Informații”, se arată într-un comunicat emis presei. 

Autoritățile au primit o alertă cu bombă la bordul acestui avion așa că toți cei 120 de pasageri au fost debarcați iar în acest moment specialiștii controlează minuțios toate bagajele dar și avionul. 

La acest moment pista cu numărul 2 este blocată.

Traficul aeroportului Henri Coandă nu este afectat la acest moment.  Acestea sunt informații primite pe surse și asta deoarece reprezentanții aeroportului nu au făcut până la acest moment nici o declarație.

În cazul în care se va dovedi că este vorba despre o alertă falsă aeronava își va relua drumul către Munchen, însă cu o foarte mare întârziere.

Prima reacție a SRI

”În urmă unui apel anonim la 112 care amenința că la bordul unei aeronave care trebuia să decoleze la ora 06.00 se află o bombă, s-a constituit o celulă de criză la nivelul Aeroportului Internațional Henry Coandă București.

În cadrul acestei celule s-a stabilit evacuarea pasagerilor din aeronavă și în acest moment pirotehniștii Brigăzii Antiteroriste din cadrul SRI efectuează cercetări și imediat ce vom avea un rezultat vom reveni cu detalii”, spune Ovidiu Marincea, purtător de cuvânt al SRI. 

Subiecte în articol: alerta bomba Aeroport Otopeni
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Lista medicamentelor și alimentelor care dau rezultat fals-pozitiv la testul anti-drog