Antena 3 CNN Life Aveți mușcate în casă? Efectele nebănuite pe care aceste flori le au asupra organismului uman. Ce au descoperit cercectătorii

Aveți mușcate în casă? Efectele nebănuite pe care aceste flori le au asupra organismului uman. Ce au descoperit cercectătorii

Anca Andrei
1 minut de citit Publicat la 19:20 03 Aug 2020 Modificat la 22:19 30 Apr 2021

Mușcatele roșii au și proprietăți terapeutice, având chiar și un efect de sedativ natural. Aceste flori conţin anumite substanțe, numite flavonoide, care au rol în prevenirea şi tratamentul cancerului, datorită proprietăţilor antioxidante puternice.

Cercetătorii susțin că mușcatele ajută și la funcționare optimă a metabolismului și împiedică dezvoltarea tumorilor. În medicina tradiţională se foloseau frunzele acestor flori ca și remediu în cazuri de diaree, abcese sau cangrene ale plămânilor, dar şi contra durerilor sau reumatismelor.

Terapie anti-stres cu mușcate roșii

În numeroase studii, cercetătorii au demonstrat că toate părţile muşcatei au un rol, având inclusiv proprietăţi terapeutice. Frunzele, florile şi rădăcinile au un conţinut bogat de amidon, acizi graşi, săruri, taninuri, vitamina C, saponine, ulei eteric, alcaloizi şi flavonoide.
 
Mușcatele emană anumite substanţe active care distrug stafilococii şi streptococii din mediul înconjurător. Sunt un bun calmant, un sedativ natural, combat cu succes stresul.

Mușcata roșie este benefică persoanelor care suferă de neurastenie şi insomnie. De exemplu, în apropiere de capitala Rusiei, la Sanatoriul de boli nervoase din Novomoskovsk, există secţii speciale care folosesc terapia cu muşcate.

"Geranium-terapia este utilizată în Rusia încă din anii '80 şi constă într-o metodă simplă: cei care suferă de tulburări psihice uşoare, de stres, anxietate, angoasă, se aşează o dată pe zi, timp de 30 de minute, în faţa ghiveciului şi inspiră puternic mirosul emanat de frunze şi flori. O terapie de acest tip este un adjuvant în schema de tratament medicamentos, însă efectele ei deosebite au surprins chiar şi personalul medical", a explicat Gleb Maiakov, medic psihiatru în cadrul sanatoriului.”

Citește mai multe din Life
» Citește mai multe din Life
TOP articole