Antena 3 CNN High Tech Atenție! Cabluri USB care vă pot arde gadgeturile

Atenție! Cabluri USB care vă pot arde gadgeturile

Au început să apară pe piață tot mai multe gadgeturi cu porturi USB Type-C, precum OnePlus 2, Chromebook Pixel sau MacBook-ul de 12 inci de la Apple. Din păcate, nu toate cablurile cu această interfață sunt la fel, scrie playtech.ro.

Putem afirma deja că este doar o chestiune de timp până când porturile și cablurile USB Type-C vor deveni omniprezente. Nu de alta, dar vin la pachet cu o serie de avantaje. Pe lângă faptul că sunt reversibile, acestea sunt construite în jurul mult mai sprintenului standard USB 3.1. Din păcate, cel puțin momentan, cablurile USB Type-C sunt foarte scumpe, motiv pentru care, foarte mulți dintre noi se orientează către achiziția unei chinezării când vine vorba de încărcarea gadgeturilor preferate.

În încercarea de a vă scăpa pe voi de niște riscuri inutile, un angajat Google s-a decis să testeze o mare parte dintre cele mai populare cabluri USB Type-C găsite în magazinele online. Din păcate, concluzia la care a ajuns Benson Leung în urma experimentului său a fost una dramatică, deoarece și-a defectat într-un mod iremediabil sistemul Chromebook Pixel când un cablu de proastă calitate i-a prăjit instant toate porturile USB Type-C. Cablul cu probleme a fost creat de firma Surjtech, în cazul în care vreți să știți ce să evitați pe viitor.

,,Pe Pixel-ul meu, ambele porturi USB Type-C au încetat să funcționeze imediat. Nici unul dintre ele nu mai putea fi folosit pentru încărcare și nici ca gazdă în momentul în care inseram un accesoriu USB precum un adaptor ethernet. După ce mi-am repornit Pixel-ul, sistemul a intrat în recovery deoarece nu mai putea verifica controller-ul embeded din sistem. Nici o soluție software nu a mai putut readuce la viață controllerul. La o analiză mai atentă, au fost observate daune grave aduse componentelor legate de încarcarea și funcționarea porturilor USB Type-C.” Concluzia lui Leung este că vă expuneți la un risc masiv dacă folosiți astfel de cabluri de la Surjtech și că ar putea exista și altele în piață la fel de periculoase.


Subiecte în articol: usb
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile