Antena 3 CNN Meteo Avertizări meteo de ploi torențiale, vijelii și grindină. Aproape toată țara este sub cod portocaliu și cod galben

Avertizări meteo de ploi torențiale, vijelii și grindină. Aproape toată țara este sub cod portocaliu și cod galben

de Andreea Ştefan    |   

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări meteo cod portocaliu și cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină pentru aproape toată țara.

Avertizarea meteo cod portocaliu emisă de ANM este valabilă în intervalul 24 iulie, ora 12 – 24 iulie, ora 21.

În sud-vestul Transilvaniei și pe arii extinse la munte vor fi perioade cu averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50...70 l/mp.

Avertizarea meteo cod galben emisă de ANM este valabilă în intervalul 24 iulie, ora 10 – 25 iulie, ora 10.

La munte, în sudul Banatului, în Oltenia, Maramureș, Moldova, Muntenia, în Dobrogea continentală și în cea mai mare parte a Transilvaniei vremea va fi instabilă. Instabilitatea se va manifesta la început în zonele montane, iar spre seară și noaptea și în celelalte regiuni.

Vor fi averse torențiale, intensificări ale vântului și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. Pe alocuri vor fi vijelii (rafale în general de 50...70 km/h) și căderi de grindină.

Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată și în următoarele două zile, în cea mare parte a țării.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile