Nutriționistul Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă privind pericolul alimentelor semipreparate și comoditatea consumatorilor.
„Comoditate pentru sănătate?!
Nu mâncăm suficient de multe legume pentru că ne este greu/lene să le cumpărăm/spălăm/curățăm/gătim. Nu mâncăm suficient de des pește pentru că ne este greu/lene să alegem oasele iar gustul/mirosul nu ne satisface la fel ca șnițelul cu cartofi prăjiți. Nici ciorbe nu consumăm prea des, tot din cauza comodității: prea mult timp de preparat, prea dificil de transportat și nu se pot mânca în pat
Comoditatea noastră (ca să nu-i zicem lene
Până aici totul pare bine și frumos, progresul omenirii se vede și în farfurie
Și asta nu e tot. Când comoditatea ni se urcă la cap și devine răzgâială, ne trezim că vrem struguri și pepeni fără sâmburi, mandarine care se curăță ușor, cireșe cât oul de porumbel și ouă cu gălbenuș portocaliu tot timpul anului. Adică noi suntem aceia care facem mofturi, altfel revoltați fiind că mâncarea nu mai e ce era odinioară