Preparatele la cuptor se usucă, dacă nu sunt acoperite, și cea mai la îndemână metodă este acoperirea tăvii cu o folie de aluminiu alimentară.
Medicii însă nu sunt de acord cu această metodă. În anul 2001 a fost publicat primul studiu în jurnalul Știința Mediului. Au fost studiate efectele aluminiului asupra celulelor cerebrale. Autorii au venit cu următoarele concluzii: ”Nu s-a observat o modificare semnificativă a dezvoltării celulare în timpul unei perioade de expunere de trei săptămâni la aluminiu la concentrații de 0,1 până la 10 mg / l. Cu toate acestea, după 3 săptămâni de expunere la Al [aluminiu], s-a înregistrat o stagnare a dezvoltării celulare, iar pe măsură ce expunerea la aluminiu continua, s-au înregistrat scăderi ale dezvoltării celulare.”
Alte probleme au fost semnalate după expunerea corpului la aluminiu: dureri musculare, dureri stomacale, pierderea apetitului, gura uscată și chiar convulsii, scrie site-ul homeyog.com.
Aluminiul poate fi eliminat din corp dacă este depistat la timp, cu un aport sporit de magneziu, dar cel mai bine este să îl evitați.