Antena 3 CNN Actualitate Avertismente de călătorie de nivel 8-9 pentru Liban, Iran și Israel, emise de MAE. Ce trebuie să facă românii care sunt acolo

Avertismente de călătorie de nivel 8-9 pentru Liban, Iran și Israel, emise de MAE. Ce trebuie să facă românii care sunt acolo

de Georgiana Marina    |   

MAE a emis avertismente de călătorie de nivel 8-9 pentru Liban, Iran și Israel, iar românii care sunt în aceste state trebuie să anunțe unde sunt, în ce locație și câte zile mai au de stat acolo, a declarat, joi, pentru Antena 3 CNN, purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Filip. El a subliniat că situația de securitate în zonă este imprevizibilă.

"Ministerul Afacerilor Externe a reluat anumite avertismente care erau în vigoare de mai multă vreme, dată fiind situația tensionată, evoluțiile recente ale situației de securitate și riscul crescut de escaladare în acea zonă. Din acest motiv, Ministerul Afacerilor Externe, împreună cu partenerii europeni, au retransmis mesaje pentru întreg teritoriul Libanului, întreg teritoriul Iranului și întreg teritoriul statului Israel. Este în vigoare un avertisment de călătorie nivelul 8-9: Evitați orice călătorie în aceste state.

Colegii noștri de la misiunile diplomatice, ca și oficiile consulare cu care suntem în permanentă legătură, comunică cu turiștii sau cu cetățenii români care se află în aceste state", a declarat Radu Filip.

El a spus că până în prezent nu există solicitări de asistență consulară, dar a subliniat că situația de securitate este una impredictibilă, imprevizibilă.

"Din acest motiv trebuie să ținem cont că lucrurile se pot schimba și pot afecta modalitățile prin care putem sprijini evacuarea cetățenilor români din aceste state. De aceea, folosesc acest prilej pentru a face un apel către cetățenii români care se află în aceste state să se înregistreze la misiunile diplomatice și oficiile consulare. Datele de contact sunt pe site-urile noastre, iar cei care intenționează să plece să evalueze cu maximă responsabilitate această situație.

Românii care se află în aceste state trebuie să notifice prin mail, prin telefon. Datele de contact ale misiunilor diplomatice sunt pe site-urile fiecărei misiuni diplomatice sau consulat. Să sune și să notifice prezența, să spună cine sunt, unde stau, cât mai stau și perioada când vor pleca către România.

Din acest motiv, reiau ca cei care intenționează să plece către acele zone să evite deplasarea, din cauza situației de securitate care riscă să se deterioreze impredictibil", a mai spus purtătorul de cuvânt al MAE.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile